Рецепти осені-2023: Гарбузовий стейк на 4 порції. Приготуйте ресторанну вечерю вдома за 25 хвилин

Осінь — пора золотавих і солоденьких гарбузів. Страви з них виходять корисними і смачними. Наступний рецепт бюджетних стейків з гарбуза на 4 порції можна приготувати всього за 25 хвилин. Спробуйте!

Стейки з гарбуза — смачна, корисна і низькокалорійна страва, яка ідеально підійде до Різдвяного посту. Вони будуть прекрасною альтернативою звичайному м’ясу, яке на протязі декількох тижнів посту знаходиться під суворою забороною.

Гарбузові стейки можна використовувати як гарнір до каш, салатів або макаронів. Також з них роблять тости чи брускети. Готувати їх — просто, а на вигляд ця страва практично нічим не відрізняється від делікатесів ресторанного рівня. До того ж, час приготування займає всього лише 25 хвилин.

— Гарбуз перед приготуванням стейків можна не чистити. Його шкірка має чудовий аромат та краще утримує форму

Інгредієнти для приготування гарбузових стейків:

  • гарбуз зі шкіркою або без (500 г);
  • сіль (за смаком);
  • спеції (за смаком);
  • рослинна олія.

Все підготували? А тепер виконайте наступні 3 кроки, щоб отримати до свого столу смачнючий гарбузовий стейк, як в ресторані.

Крок № 1

Рецепт стейків з гарбуза
Рецепт стейків з гарбуза

Помийте гарбуз. Добре витріть його і поріжте скибками.

Крок № 2

Спеції для гарбузових стейків
Спеції для гарбузових стейків

Натріть гарбуз сіллю і улюбленими спеціями. Можете зробити запашну суміш із сухого або тертого імбиру, солі, меленого часнику, чебрецю, щіпки мускатного горіха, копченої паприки. Для більшої пікантності та гостроти в готову приправу ще можна додати трохи пластівців чилі, а потім – натерти усім цим гарбузові скибки. З усіх боків збризніть рослинною олією.

Крок № 3

Увімкніть електричну духовку на 180 ºC. Викладіть скибки гарбуза на лист для запікання і поставте в неї. Запікайте стейки на протязі 20 хвилин.

Подавайте готові стейки до столу гарячими. Рецепт розрахований на 4 порції. На підготування всіх інгредієнтів йде приблизно 10 хвилин, а весь процес створення займає 25-30 хвилин. Побалуйте себе вдома незвичною стравою з гарбуза із гострими нотками спецій. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?