Забудь про радянський рецепт: Найкращі пельмені України – секрет у жовтій спеції, яку додають у тісто

Жовті пельмені? Так, це не вигадка, а ідеальний рецепт, який не просто смачний, а ще і красивий. Секрет в одній спеції... смачні пельмені готові.

Коли читаємо у колег рецепти радянських часів – око здригається. Давайте разом формувати нові смакові нейронні зв’язки, щоб не сумувати за тим, як колись було, а цінувати те, що є зараз.

Жовті пельмені ніколи не були популярними. Всі їли звичайні – біле тісто, начинка зі свинини або телятини. Сьогодні ми здивуємо вас абсолютно новим рецептом – такий вид пельменів дуже популярний на Київщині, в селі Старі Петрівці. Ходить легенда, що по такому рецепту готувала пані Людмила, яка жила в цих краях дуже багато років назад. Її страви всім дуже подобалися, а також – приносили удачу, тож всі намагалися поїсти в домі цієї пані. Чи приносять удачу жовті пельмені – хто знав, але смакують точно. І ще один момент: вони дуже подобаються дітям. Готуйте на радість собі та малечі.

Смачні пельмені - рецепт / Фото: редакція Один Факт
Смачні пельмені – рецепт / Фото: редакція Один Факт

Інгредієнти на пельмені – тісто

Борошно пшеничне просіяне – 500 г

Вода гаряча (70-75 градусів) – 250 мл

Яйце куряче (нормального розміру) – 1 шт.

Сіль – 1 ч. ложка

Куркума – 1 ст. л.

Олія рослинна без запаху – 25 мл

Інгредієнти на пельмені – начинка

Філе індички – 300 г

Вола – 4 ст. л.

Сіль та перець за смаком

Цибуля – 1 шт.

Готуємо кольорові пельмені:

  1. У звичайне просіяне борошно треба додати сіль, куркуму, яйце та магазинну олію. Злегка перемішати. Кажуть, що тісто краще мішати ложкою з дерева, але то міф.
  2. Заливаємо ледь замішене борошно гарячою водою, але обережно, що яйце не зварилося, бо температура води має бути 70-75 градусів. Зрушуємо яйце трохи до краю каструльки, щоб воно не стало білим. Залили воду – починайте перемішувати ложкою.
  3. Після цього – замішуємо тісто руками. Вимішуємо тісто на пельмені приблизно 7-10 хвилин. Доки воно повністю не охолоне, всі інгредієнти не розійдуться.
  4. На виході ми отримуємо: шикарне тісто, яке не липне ні до рук, ні до поверхні, тому додатково борошно можна не додавати. Накриваємо тісто рушником і даємо йому відпочити не менше 30 хвилин.

Поки тісто на пельмені відпочиває – готуємо начинку.

Готуємо фарш на пельмені:

  1. Пропускаємо через блендер сире філе індика, цибулю, додаємо сіль, перець і трохи води. Змішуємо. Ваша задача – не додавати зайвого, щоб не перебити смак страви.
Жовті пельмені / Фото: редакція Один Факт
Жовті пельмені / Фото: редакція Один Факт

Як ліпити пельмені:

Якщо ви читаєте цей рецепт, то вмієте готувати пельмені. Розкатуйте тісто, покладіть фарш, покрийте ще одним шаром тіста, припустіть через форму для ліпки пельмешок. Є люди, які люблять пельмені ручної ліпки, але спеціальна форма спрощує процес.

Дуже смачні пельмені / Фото: редакція Один Факт
Дуже смачні пельмені / Фото: редакція Один Факт

Подавати пельмені потрібно зі звичайним вершковим маслом. Так смачно, як ніколи.

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.