ТОП-4 + одна порада, як вибрати стиглий авокадо: рекомендації експертів та рецепт сніданку з авокадо

Щоб насолодитися смаком справжнього авокадо — треба добре знати, коли цей заморський плід знаходиться на піку своєї зрілості. Наступні поради допоможуть гурманам визначити стиглість цього фрукту

Стиглість плодів авокадо можна визначити за декількома ознаками.

Колір

Стиглий авокадо - темного кольору
Стиглий авокадо – темного кольору

У стиглих плодів авокадо шкірка частіше за все темна, аж до чорного кольору. Однак кольорова гама фрукту — не єдина ознака, за якою можна визначати рівень стиглості тропічного фрукту, адже вона може вказувати й на особливості сорту.

Текстура

Щоб визначити цю ознаку — треба трошечки стиснути фрукт в долоні, але не давити на нього кінчиками пальців — адже це може пошкодити плід. Стиглий авокадо лише трохи піддається цьому здавлюванню, не залишаючи відчуття рихлості.

Плодоніжка

Визначити стиглість авокадо можливо і за плодоніжкою. Якщо вона ще прикріплена до плоду — її можна спробувати відокремити. Про стиглість фрукту буде свідчити легке відокремлення та наявність зеленого кольору у місті прикріплення плодоніжки. Якщо ж фрукт не дозрів — його плодоніжка частіше за все буде мати коричневий колір, її буде складно відокремити.

Вага

Стиглий авокадо важить багато
Стиглий авокадо важить багато

Вага авокадо може чимало розповісти про його стиглість. Зазвичай стиглі плоди цього фрукту дуже важкі відносно до свого розміру. Якщо він здасться занадто легким — можливо, потрібен ще час для його дозрівання.

Консистенція

Увага на консистенцію. При наявності декількох плодів авокадо їх можна порівняти. Стиглі плоди зазвичай мають однакову пружність при натисканні на них.

Рецепт сніданку з авокадо

Авокадо з яйцем до сніданку
Авокадо з яйцем до сніданку

Якщо вже вибрали авокадо – спробуйте приготувати з нього смачний і поживний сніданок.

Наступний рецепт сніданку — дуже простий. Щоб приготувати його — знадобиться лише 2 інгредієнти:

  • один стиглий авокадо;
  • два курячих яйця.
  1. Авокадо потрібно розрізати на 2 рівні половинки, видалити з фрукту кісточку.
  2. В кожну половинку потрібно вбити по одному курячому яєчку.
  3. За бажанням в кожну з половинок можна додати по шматочку лосося або шинки.

Авокадо з яйцями потрібно викласти на металевий лист для запікання і помістити в розігріту до 200 ºC електричну духовку. Запікати його треба протягом 10 хвилин. Смачного!

 

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?