Рецепт пишних як пух оладок без яєць, дріжджів та присмаку соди: прості у приготуванні та дуже смачні

Хто з нас не любить поласувати пишними, м'якими оладками? Питання риторичне. Про те, як їх приготувати без дріжджів та присмаку соди – дізнайтеся в нашій статті.

Будь-яка страва, навіть найпростіша, має свою специфіку приготування. Так, необхідно дотримуватись низки правил, щоб отримати м’які, пухкі та смачні оладки. Але не бійтеся – всі ці поради легко вивчаються і з часом кожна ваша спроба буде вдалою.

Для приготування ідеальних оладок нам знадобиться:

  • 250 мілілітрів кефіра (чим більша жирність – тим смачніше);
  • 140 грамів борошна;
  • Столова ложка цукру
  • Половина чайної ложки соди;
  • Дрібка солі.
Пухкі оладки без яєць та дріжджів – простий рецепт доступної страви
Пухкі оладки без яєць та дріжджів – простий рецепт доступної страви

Порядок дій:

Заздалегідь дайте кефіру нагрітися до кімнатної температури. На холодному кефірі готувати оладки не вийде.

До кефіру всипаємо половину чайної ложки соди та розмішуємо. Гасити її лимоном не потрібно, адже в самому кефірі достатньо кисле середовище, щоб активувати соду. Після цього додаємо цукор і знову розмішуємо до повного розчинення цукру. До однорідної суміші просіюємо борошно, додаємо сіль та замішуємо тісто.

Консистенція тіста для оладок має бути схожою на густий питний йогурт – не бійтеся експериментувати з кількістю борошна. Якщо ж воно вийшло занадто крутим, розбавляйте тісто не водою, а кефіром.

Розігріваємо трохи олії в сковороді. Столовою ложкою викладаємо наші оладки смажитися. Точного часу для обсмаження нема, тому слідкуйте: коли низ схопиться та утвориться золотава скоринка – саме час перевертати. З іншого боку так само обсмажуємо до золотистості, накривши оладки кришкою. Так вони приготуються повністю, і не буде сирої серцевини.

Готові оладки можна подавати до столу – вони добре з’їдаються як зі сметаною, згущеним молоком чи варенням, так і всухом’ятку. Вони ідеально підійдуть для солодкого сніданку, або в ролі смаколика до чаю.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.