Корисні та яскраві сирники з морквою: простий спосіб додати барв та овочів у раціон. Малечі сподобається

Багато хто любить снідати сирниками, навіть дітки. Завдяки цьому рецепту ви зможете зробити їх ще кориснішими та яскравішими, просто додавши один інгредієнт.

Найкраще в сирниках із морквою – не лише їх користь, а і смак. Так, при термічній обробці помаранчевий овоч стає солодшим, а в поєднанні з жиром кисломолочного сиру та олією при обсмаженні всі вітаміни в моркві стають легше засвоюваними для організму. Від цього рецепту будуть в плюсі всі: ті, для кого сирники – улюблений смаколик, і ті, хто хоче харчуватися з більшою користю.

Інгредієнти для морквяних сирників:

  • 250 грамів кисломолочного сиру високої жирності – мінімум 15%;
  • 120 грамів моркви;
  • 1 чайна ложка вершкового масла 82%;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 2 столові ложки цукру – можна замінити підсолоджувачем на ваш смак;
  • 1 куряче яйце великого розміру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1,5 столові ложки борошна;
  • Сіль за смаком;
  • Олія для обсмаження.
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим

Спосіб приготування:

Натріть моркву на дрібній тертці, після чого обсмажте на вершковому маслі протягом 3 хвилин, постійно перемішуючи. Після цього всипте манну крупу та смажте ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Після готовності зніміть з вогню та дайте остигнути.

В окрему глибоку миску всипте сир та вбийте яйце, додайте цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Перемішайте до однорідної маси, після чого додайте обсмажену моркву з манкою та знову перемішайте. Залиште суміш на 10 хвилин відпочити.

Розігрійте олію в сковороді. Тим часом вологими руками сформуйте сирники, і, обвалявши їх у борошні, підсмажте на олії з обох сторін до золотистості. Можете накрити сирники кришкою, коли обсмажуєте з другого боку – так вони повністю приготуються всередині.

Подавати готові смаколики можна зі сметаною, варенням чи згущеним молоком. Також можете прикрасити сирники цукровою пудрою. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева показала, яка трендова стрижка зробила її іконою краси

86-річна акторка Ада Роговцева показала, як трендова стрижка-каре допомогла їй стати іконою краси. В почесному віці артистка має гарний зовнішній вигляд. І все завдяки прекрасній зачісці та макіяжу.

Вам потрібно лише 3 простих інгредієнти: як приготувати паштет з сала, цибулі та моркви – дешево й смачно

Смачнюща закуска буде подана до вашого столу за кілька хвилин: рецепт приготування паштету з цибулі, моркви та сала - смачніше не спробуєте ніде.

Як виглядають чоловіки найкрасивіших спортсменок України: Ольги Харлан, Еліни Світоліної, Ярослави Магучіх

Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Ярослава Магучіх – українські красуні-спорстменки, яких називають Олімпійськими богинями. "Один Факт" покаже, як виглядають чоловіки відомих українських спортсменок.

Це займе лише 10 хвилин вашого часу: як приготувати часникові стрілки – супер смачно та швидко. Рецепт

Ви витратите мінімум часу та отримаєте смачну закуску на стіл для ваших гостей: як приготувати часникові стрілки та що для цього потрібно. Покроковий рецепт.