Корисні та яскраві сирники з морквою: простий спосіб додати барв та овочів у раціон. Малечі сподобається

Багато хто любить снідати сирниками, навіть дітки. Завдяки цьому рецепту ви зможете зробити їх ще кориснішими та яскравішими, просто додавши один інгредієнт.

Найкраще в сирниках із морквою – не лише їх користь, а і смак. Так, при термічній обробці помаранчевий овоч стає солодшим, а в поєднанні з жиром кисломолочного сиру та олією при обсмаженні всі вітаміни в моркві стають легше засвоюваними для організму. Від цього рецепту будуть в плюсі всі: ті, для кого сирники – улюблений смаколик, і ті, хто хоче харчуватися з більшою користю.

Інгредієнти для морквяних сирників:

  • 250 грамів кисломолочного сиру високої жирності – мінімум 15%;
  • 120 грамів моркви;
  • 1 чайна ложка вершкового масла 82%;
  • 2 столові ложки манної крупи;
  • 2 столові ложки цукру – можна замінити підсолоджувачем на ваш смак;
  • 1 куряче яйце великого розміру;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1,5 столові ложки борошна;
  • Сіль за смаком;
  • Олія для обсмаження.
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим
Сирники з морквою – простий спосіб зробити сніданок кориснішим

Спосіб приготування:

Натріть моркву на дрібній тертці, після чого обсмажте на вершковому маслі протягом 3 хвилин, постійно перемішуючи. Після цього всипте манну крупу та смажте ще 2 хвилини, не перестаючи помішувати. Після готовності зніміть з вогню та дайте остигнути.

В окрему глибоку миску всипте сир та вбийте яйце, додайте цукор, ванільний цукор та дрібку солі. Перемішайте до однорідної маси, після чого додайте обсмажену моркву з манкою та знову перемішайте. Залиште суміш на 10 хвилин відпочити.

Розігрійте олію в сковороді. Тим часом вологими руками сформуйте сирники, і, обвалявши їх у борошні, підсмажте на олії з обох сторін до золотистості. Можете накрити сирники кришкою, коли обсмажуєте з другого боку – так вони повністю приготуються всередині.

Подавати готові смаколики можна зі сметаною, варенням чи згущеним молоком. Також можете прикрасити сирники цукровою пудрою. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?