Як вдома приготувати вівсяне печиво без борошна, яке вийде ще й смачнішим за магазинне – покроковий рецепт

Вівсяне печиво – простий та доступний смаколик, але мало хто знає, як приготувати його власноруч. По цьому рецепту воно вийде навіть смачнішим за покупне.

Ми впевнені, що вам варто навчитися готувати улюблене печиво вдома. Тому ділимося цим унікальним рецептом вівсяного печива, яке виходить не лише дуже смачним, а і розсипчастим. Витрачаючи мінімум продуктів та зусиль, ви гарантовано отримаєте приголомшливий результат – і щоразу будете все більш закохані у приготоване власноруч вівсяне печиво.

Список інгредієнтів:

  • 1 куряче яйце;
  • 250 грамів вівсяних пластівців: краще брати ті, що довго варяться;
  • 1 чайна ложка (7 грамів) розпушувача для тіста;
  • 80 грамів цукру;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • Спеції за смаком, ми рекомендуємо корицю;
  • Дрібка солі.
Рецепт вівсяного печива, смачнішого за магазинне: не треба додавати борошно
Рецепт вівсяного печива, смачнішого за магазинне: не треба додавати борошно

Спосіб приготування:

250 грамів вівсяних пластівців необхідно перемолоти до стану борошна, найзручніше це робити в кавомолці. Також можна скористатися блендером. До борошна з пластівців додайте розпушувач для тіста, також спеції за смаком. Чайної ложки кориці буде більш ніж достатньо. Ретельно перемішуємо суху масу.

Заздалегідь дістаньте вершкове масло і дайте йому нагрітися до кімнатної температури. В окрему глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо до нього цукор і дрібку солі. Збиваємо все до розчинення цукру. Пересипаємо у цю суміш наше вівсяне борошно з додатками, також м’яке вершкове масло.

Замішуємо злегка липкувате, зернисте тісто. Застеляємо деко пергаментом, його можна не змазувати. Змоченими у воді руками відбираємо шматочки тіста розміром з волоський горіх, викладаємо на пергамент та приплюскуємо до товщини в 1 см.

Випікаємо наше печиво у розігрітій до 180ºC протягом 20 хв до легкого рум’янцю. По закінченню часу даємо охолонути у духовці з привідкритими дверцятами.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?