Рецепт пишного омлету, який полюбили всі ще в дитячому садочку. Домашні будуть у захваті від такого сніданку

Мабуть, всі пам'ятають той повітряний, ніжний омлет, яким частували у дитячому садочку. Проте, мало хто знає, як приготувати його власноруч – а секрет всього один.

Пишний, повітряний омлет із золотистою скоринкою подобався навіть найвибагливішим малюкам. Проте, спроби приготувати його вдома не були успішними, і замість повітряного шматочка страва нагадувала плаский млинець. Ми знаємо, як це виправити, не витрачаючи багато сил та продуктів.

Інгредієнти з розрахунком на 4 порції:

  • 5 курячих яєць;
  • 500 мілілітрів молока;
  • Сіль, спеції чи цукор за смаком;
  • Вершкове масло.

Головний секрет пишного омлету ­– пропорція молока до яєць: на 1 штуку припадає 100 мілілітрів.

Рецепт пишного омлету, який не осідає – весь секрет у кількості молока
Рецепт пишного омлету, який не осідає – весь секрет у кількості молока

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбийте яйця і додайте молоко, після чого ретельно збийте. Додайте до смаку сіль чи цукор і розмішайте до їх повного розчинення. Також саме зараз можна додати найрізноманітніші спеції – для солоного омлету підійдуть прованські чи італійські трави, кріп, базилік, а до солодкого – ванілін або кориця.

Щоб отримати бажану текстуру омлету, збивати його варто не міксером, а вручну вінчиком чи виделкою. Також кулінари додають трохи манки до омлету, а не борошно – так він вийде ніжнішим і не втратить пишності.

Від правильної форми для запікання теж залежить успішність приготованого омлету. Обирайте невелику форму з високими бортами: коли при запіканні яєчна суміш підніметься, вона має займати не більше половини форми у висоту. Не цурайтеся використати форму для пирогів – круглий омлет теж виглядає дуже симпатично, і смакує не гірше!

Відправляйте форму з яєчною масою у попередньо розігріту до 200ºC духовку і випікайте протягом 30 хвилин. Коли сплине час, не відкривайте дверцята печі – так омлет точно впаде. Дайте йому охолонути хвилин 10, після чого можете діставати та подавати до столу.

Цей омлет також можна готувати і на сковороді – змастіть її вершковим маслом, влийте суміш, накрийте кришкою і готуйте 20 хвилин на маленькому вогні. Ні в якому разі не знімайте кришку зі сковороди, поки готується омлет.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.