Палітра осінніх смаків в одному десерті: дивовижно смачний манник з гарбузом і яблуком – покроковий рецепт

Осінь – сезон гарбузів і яблук. Правда, вони рідко стають суміжними інгредієнтами в одній страві, але цей рецепт все змінить. Обов'язково спробу1те приготувати цей манник і насолодитися поєднанням.

Мало хто знає, що об’єднавши гарбуз та яблука в одному пирозі, можна отримати дивовижно смачний пиріг до чаю. Ми поділимося з вами рецептом цієї смакоти – манника з гарбузово-яблучною начинкою. Він доволі простий у приготуванні, проте точно здивує вас своїм надзвичайним смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 грамів свіжого гарбуза;
  • Велике солодке яблуко, 1 штука;
  • 250 мілілітрів кефіру;
  • Велике куряче яйце, 1 штука;
  • 100 грамів вершкового масла (попередньо розтопити);
  • 250 грамів манної крупи;
  • 60 грамів родзинок (попередньо промити та просушити);
  • 5 столових ложок цукру (з гіркою);
  • Цукрова пудра для прикраси;
  • Дрібка солі;
  • Пакетик ваніліну;
  • 10 грамів розпушувача.
Покроковий рецепт яблучно-гарбузового манника для осіннього чаювання
Покроковий рецепт яблучно-гарбузового манника для осіннього чаювання

Спосіб приготування такий:

Очищений свіжий гарбуз ріжемо на зручні шматочки та натираємо на тертушці. Яблуко чистимо від шкірки та натираємо слідом за гарбузом. Додаємо до начинки кефір, сіль, цукор, ванілін, яйце і розпушувач. Вимішуємо лопаткою (або ложкою) до однорідності.

Додаємо до суміші розтоплене вершкове масло та манну крупу. Ретельно вимішуємо тісто, розбиваємо всі грудочки, після чого накриваємо його плівкою і лишаємо відпочити на 10-15 хвилин.

Чисті сухі родзинки обсипаємо борошном для кращого розподілення по тісту та викладаємо у змащену олією форму для запікання. Зверху виливаємо нашу гарбузово-яблучну суміш і відправляємо запікатися у розігріту до 180ºC духовку протягом 45 хвилин. Одразу після готовності дістаємо його з форми та прикрашаємо цукровою пудрою. Після того, як манник трохи охолоне, наріжте його та подавайте до столу. Можна доповнити пиріг медом, але він чудово смакує і сам по собі.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?