Неймовірне суфле з м’яса та капусти: страва нагадує голубці, але готується набагато простіше та швидше

Якщо ви дуже любите голубці, але морочитися з їх приготуванням немає часу та бажання, тоді приготуйте їх у спрощеному, "ледачому" варіанті. А зробити процес швидшим вам допоможе мультиварка.

Такі голубці готуються з тих же інгредієнтів, що і класичні, тільки в змішаному варіанті. Їхнє співвідношення може бути будь-яким, на ваш смак. Рис також додається за бажанням, заздалегідь відварювати його не потрібно, інакше в процесі приготування він сильно розвариться.

У класичному рецепті цієї страви також використовується сметанний або сметано-томатний соус, тоді томлені в м’ясному соку рис і капуста отримують додатковий вершковий смак і томатну кислинку. Щоб це смакове поєднання стало ще більш яскравим і насиченим, можна додати часник у свіжому або сушеному вигляді, чорний мелений перець, лавровий лист, а для надання легкої гостроти щіпку гострого перцю чилі.

Інгредієнти

  • Свинина – 500 г
  • Яловичина – 300 г
  • Білокачанна капуста – 500 г
  • Бекон – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста (велика) – 1 шт.
  • Хліб пшеничний – 4 шматки.
  • Часник – 2 зубчики
  • Панірувальні сухарі – 1,5 склянки
  • Чебрець сушений – 1/2 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець.
  • Рослинна олія

Як приготувати заміну голубцям

Два види м’яса, цибулю та часник подрібніть у м’ясорубці.
У хліба зріжте скоринки, а м’якуш замочіть у воді. Відокремте білок від жовтка.

Чим замінити голубці

Білок збийте із щіпкою солі в пишну стійку піну. У м’ясний фарш додайте сушену зелень, хлібний м’якуш, яєчний жовток, посоліть, поперчіть до смаку і перемішайте все. Потім акуратно введіть збитий білок, перемішуючи лопаткою або столовою ложкою знизу нагору, намагаючись не порушити легкість.

У капусти відокремте листя і кожен опускайте на 1 хвилину в киплячу воду – це потрібно для того, щоб вони стали м’якими. Виріжте у листя товсту основу.

Якщо листя погано відокремлюється від качана, то можна весь качан помістити в глибоку каструлю, залити окропом і проварити 5-7 хвилин. Потім воду злийте та розберіть капусту на листія та проваріть у окропі.

Як приготувати смачні голубці

Форму для запікання смажте олією і обсипте панірувальними сухарями. Розділіть фарш на три частини, а капустяні листи – на дві. Викладайте у форму суфле в такій послідовності: фарш, на нього викладіть шар капустяного листя, фарш, капустяне листя, верхній шар – знову фарш.
Бекон наріжте тонкими пластинами (або використовуйте готову нарізку) та покрийте зверху суфле.

Накрийте форму фольгою і запікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Потім зніміть із форми фольгу та запікайте суфле ще 10-15 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.