Незабутній смак з дитинства: як зробити ароматний гороховий суп, щоб він вийшов таким самим, як у бабусі

Гороховий суп у горщику в духовці – це традиційна страва, яка має багату історію. Спробуйте приготувати цю неймовірну смакоту, щоб потішити усю родину.

Історія страви пов’язана з багатьма кухнями різних народів. У різних культурах гороховий суп готувався протягом багатьох століть як проста та ситна страва. Він є основним елементом харчування у країнах Європи, Близького Сходу та Африки. В Україні гороховий суп також має свої традиції з давніх часів.

Гороховий суп багатий на вітаміни і корисні речовини. Він містить вітаміни В і С, залізо, магній, фолієву кислоту та клітковину. Горох багатий на рослинні білки і є відмінним джерелом харчових волокон.

Норма споживання горохового супу залежить від потреб кожної людини у поживних речовинах. Зазвичай рекомендується вживати порцію супу розміром приблизно 250-300 грам для насичення організму та отримання необхідних поживних речовин.

Гороховий суп у горщику в духовці добре поєднується з іншими стравами та продуктами. Він може подаватися як основна страва або як гарнір до м’яса або риби. Також його можна доповнити сметаною, крихтою хліба чи зеленню для додавання смаку та текстури.

Спосіб подачі горохового супу в горщику в духовці може бути різним. Він може бути поданий у горщику, з якого був виготовлений, або в супниці. Для прикраси в суп можна додати свіжу зелень або скибочку лимона.

Інгредієнти

  • Горох – 120 г
  • Ковбаса – 100 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Вершкове масло – 1 ст.

Як приготувати смачний гороховий суп

Горох замочую у холодній воді на ніч. Зливаю воду та промиваю
Цибулю очищаю і дрібно нарізаю
Очищену моркву натираю на дрібній тертушці.

Рецепт приготування горохового супу

Картоплю очищаю та нарізаю кубиками середнього розміру
Ковбасу нарізаю кубиками чи невеликою соломкою. Цибулю і моркву обсмажую на олії. Додаю ковбасу та обсмажую ще протягом 5 хвилин

У горщики викладаю шарами: пасеровані овочі з ковбасою; горох; картопля. Додаю сіль та чорний мелений перець за смаком.

Як готувати гороховий суп

Обсяг, що залишився, заповнюю холодною водою. Горщики відправляю в холодну духовку, виставляю температуру 200 градусів. Даю бульйону закипіти, температуру знижую до 160. Варю суп протягом години. Вимикаю духовку, суп залишаю ще на 30 хвилин.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.