Пару сирків і стільки ж яєць: простіше та смачніше закуски ви не знайдете – хрусткі вершкові фрикадельки

Сирні кульки - це та страва, яку їси і не можеш зупинитися. Але з чого їх готують у кафе, ніхто не знає, тому ми пропонуємо зробити таку смакоту вдома. Рецепт швидкий, легкий та смачний!

Сирні кульки на сковороді – це апетитна та популярна страва, що складається з фаршу та сиру, обсмажених на сковороді до утворення золотистої скоринки. Вони мають соковиту та м’яку текстуру, специфічний сирний смак, і зазвичай подаються як закуска або гарнір до основної страви.

Історія сирних кульок на сковороді не дуже добре відома, але подібні страви сирного фаршу існують у різних кухнях світу. Можливо, ця страва була розроблена для практичності та простоти приготування, оскільки вона швидко готується та має безліч варіацій.

З точки зору користі, сирні кульки на сковороді можуть містити білки та кальцій із сиру, але вони також можуть бути висококалорійними через використання фаршу та обсмажування на олії. Ця страва також може містити жири та сіль, тому її вживання слід обмежувати в рамках здорового харчування.

Спочатку їх готували як закуску, але зараз їх люблять і діти. Вперше кульки приготувалися в США, саме тому вони мають національний день, присвячений цій страві. Перша сирна кулька важила майже 600 кг.

Інгредієнти

  • Сир твердий – 100 г
  • Сирки плавлені – 2 шт
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Розпушувач – 10 г
  • Білок курячий – 2 шт
  • Панірувальні сухарі – 2 ст.
  • Олія рослинна – 100 мл

Як приготувати сирні кульки або фрикадельки

У глибоку ємність відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки можна відразу прибрати в холодильник-вони нам більше не знадобляться. Білки збиваємо до міцної піни.

Як приготувати сирні кульки

Тепер просіюємо до яєць борошно і додамо розпушувач. Обережно перемішуємо, щоб не порушити структуру білків, робіть це лопаткою. На дрібній тертці натріть сир.

Тепер додаємо сир до білкової маси та перемішуємо все до однорідності. Вийде липке, як пластилін, сирне тісто. Далі викладаємо трохи тісто на руки і скачуємо кульки розміром з волоський горіх. Так робимо з усім тістом.

Викладіть усі кульки в ємність із бортами і посипте зверху панірувальними сухарями. Тепер круговими рухами покрутіть блюдо, так всі кульки поступово покриються сухарями.

У невелику каструлю наллємо олію та поставимо її на плиту. Як масло нагріється, викладаємо в нього невеликими порціями кульки та обсмажуємо з усіх боків. Смажимо не дуже довго, в середньому на одну порцію йде 30-40 секунд. На них має утворитися золота скоринка.

Як приготувати сирні кульки

Викладаємо на паперові рушники, щоб зайвий жир стік. Як кульки трохи полежали – можна подавати до столу.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?