Салат “Серцеїдка” на Новий рік та Різдво: справжня симфонія смаків, яка перевершує “Олівʼє” і “Крабовий”

Бажаєте приготувати салат з мінімальною кількістю інгредієнтів та клопоту? Тоді приготуйте найпростіший, легкий, повітряний, але дуже ситний та білковий салат.

Повітряний салат “Серцеїдка” з куркою – це освіжаючий та легкий салат, який отримав свою назву завдяки своїй ніжній та повітряній текстурі. Він має яскравий та апетитний зовнішній вигляд, а також багатий смак.

Історія виникнення цієї страви є загадкою, оскільки точна інформація про її походження невідома. Однак він зустрічається в меню різних ресторанів і кафе, а також часто готується в домашніх умовах.

Можливо, він був вигаданий в одному з ресторанів або став популярним завдяки натхненню традиційними стравами різних кухонь. Салат ошатно виглядає і буде гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Повірте, всі будуть задоволені!

Інгредієнти

  • Сир плавлений – 2 шт
  • Куряче яйце – 4 шт
  • Куряче філе – 1 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Майонез – за смаком

Як приготувати смачний салат

Насамперед підготуємо інгредієнти. Цибулю чистимо, миємо під проточною водою і ріжемо четвертинками кілець. Перекладаємо його в миску і маринуємо, щоб позбутися гіркоти.

Рецепт приготування салату

Додаємо в миску з цибулею 2 чайні ложки цукру, одну столову ложку оцту і склянку окропу і добре перемішати.

Куряче філе потрібно відварити у підсоленій воді до готовності з лавровим листом. Після того, як філе охолоне нарізаємо його дрібними кубиками. Викладаємо його рівним шаром на дно плоскої тарілки для салату. Це буде наш перший шар салату. Поверх філе робимо тонку сіточку з майонезу.

Зверху курячого філе і майонезу викладаємо охолоджену мариновану цибулю. Картоплю добре миємо і відварюємо до готовності. Чистимо картоплю, що остигнула, і натираємо його на великій тертушці поверх шару цибулі. Поступово розподіляємо і робимо сіточку з майонезу.

Варимо яйця. Додайте у воду для варіння яєць сіль. Так вони не луснуть. Після закипання води варимо яйця 10 хвилин. Після жовтки натираємо поверх шару картоплі та майонезу.

Плавлений сир натираємо на наступним шаром. Порада: щоб сирок добре натирався, потримайте його в морозилці кілька годин. А щоб він не прилипав до тертки-намажте її з обох боків олією. Поверх сиру робимо сіточку майонезу.

Рецепт смачного салату

Завершальним шаром трьома білками на великій тертушці. Наш салат готовий! Щоб він став ще смачнішим, поставте його в холодильник на пару годин просочитися. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.