Все змішали – і в духовку: ліниві голубці готуватимете лише так, а чоловік постійно проситиме добавки

Голубці - всіма улюблена страва з капустяних листів, фаршу та рису. У наш час є і так звані "ліниві голубці", в яких не потрібно начинку загортати в листи, знімаючи їх з капусти.

У лінивих голубцях компоненти страви все ті ж, але готуються набагато легше, особливо якщо готувати в духовці. Такі голубці виходять дуже ніжними, соковитими, як зазвичай ситними, і дуже гарними для подачі. Подавати їх можна з будь-яким гарніром. Приготуйте ліниві голубці за цим рецептом, і його з’їдять навіть ті, хто не любить капусту.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • М’ясний фарш – 600 г
  • Капуста білокачанна – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Часник – 1 зубчик
  • Сметана 20% – 150 г
  • Томатний соус – 150 г

Приготування лінивих голубців

Рис промиваємо кілька разів холодною водою до прозорості води. Перекладаємо в сотейник, заливаємо окропом, щоб він був рівнем вище за рис на 2-3 пальці і варимо 10 хвилин на середньому вогні. Після цього відкидаємо рис на сито, так з нього стече вся вода. Залишаємо остигати.

З капусти прибираємо верхні брудні та жорсткі листи, нарізаємо дрібно-дрібно як тільки вийде. Перекладаємо капусту в глибокий посуд і заливаємо доверху окропом, таким чином капуста стане м’якшою і еластичнішою. Через 10 хвилин зливаємо з неї воду.

Чим замінити голубці

У фарш додаємо подрібнені в блендері або м’ясорубці одну цибулину та зубчик часнику. Рис і капусту перекладаємо у великий глибокий посуд, додаємо до них фарш, сіль, перець, улюблені спеції за смаком, яйце і ретельно перемішуємо. Перемішувати можна як ложкою, і руками.

З суміші, що вийшла, формуємо кульки або овальні “голубці” і перекладаємо їх у форму для запікання змащену рослинним маслом. Відправляємо форму з голубцями в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 30-35 хвилин.

Робимо зажарку. Нарізаємо ще одну цибулю на дрібні кубики, обсмажуємо її на невеликій кількості рослинної олії. Як тільки цибуля набуде легкого золотистого кольору додаємо до нього натерту моркву, перемішуємо і обсмажуємо ще 2-3 хвилини.

Приготування лінивих голубців

Готуємо соус. У глибокому посуді з’єднуємо сметану, томатний соус і 500 мл окропу. Додаємо сіль, перемішуємо віночком, щоб сметана добре розчинилася і пробуємо на смак, він вам повинен подобатися.

Коли голубці будуть готові, виймаємо форму з духовки, обсипаємо їх зверху морквою, розподіляючи по всій поверхні, заливаємо підготовленим соусом і повертаємо в духовку. Запікаємо ще 30-40 хвилин. Якщо бажаєте, щоб голубці були так само в соусі, і рідина не випарувалася, форму накриваємо фольгою.

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.