Трохи хліба та склянка молока: закуска, яка здивує навіть досвідченого кулінара та сподобається дітям

Якщо у вас залишився черствий хліб, його можна використати для приготування смажених хлібних кульок, які фантастично виглядають та хрустять.

Історія страви хлібних кульок сягає корінням у німецьку кухню, де воно було спочатку приготовлене і отримало назву “Kartoffelklöße” в через вміст у них картоплі. Згодом ця страва стала популярною у багатьох країнах, і кожна з них надала їй свою назву.

Користь страви полягає в її високому вмісті клітковини, яка сприяє нормалізації травлення та має протизапальні властивості і вона також є гарним джерелом вітаміну С та калію. Однак, якщо приготування кульок включає використання великої кількості олії або вершків, то страва може бути висококалорійною і містити велику кількість жиру. Зміст корисних речовин у кульках залежить від його складу. Якщо в рецепті використовується добавка з сиру, то страва також міститиме кальцій і білки.

Норма споживання кульок залежить від індивідуальних потреб організму та загальної дієти. Однак помірне вживання цієї страви, особливо у поєднанні з овочами та білками, може бути частиною здорового харчування. Їх можна поєднувати з різними стравами та продуктами. Вони відмінно поєднуються з м’ясом, птицею, рибою та овочами. Також їх можна подавати з різними соусами, салатами чи додатковими овочами.

Кульки зазвичай подаються як гарнір чи окрему страву. Вони можуть бути підсмажені на сковороді в олії або запечені в духовці до отримання скоринки. Термін та спосіб зберігання кульок залежить від їх складу та способу приготування. Вони можуть зберігатися у холодильнику в герметичній ємності до 3-5 днів. Перед вживанням їх можна розігріти в духовці або мікрохвильовій печі.

Інгредієнти

  • хліб – 500 г
  • яйця курячі — 4 шт
  • твердий тертий сир – 100 г
  • петрушка, пучок – 1 шт
  • молоко — 1 склянка
  • олія соняшникова — 300 мл
    сіль

Як приготувати хлібні кульки

Рецепт приготування кульок

Хліб нарізаємо кубикам та відправляємо у миску. Туди ж вливаємо молоко і даємо хлібу просочитися, після чого віджимаємо м’якуш і відправляємо у велику миску.

Як приготувати хлібні кульки

До хліба додаємо яйця, сир, сіль та подрібнену петрушку. Перемішуємо, доки не вийде однорідне тісто. Вологими руками формуємо кульки і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Обсмажуємо їх до золотаво-коричневого кольору.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?