Смачніше за “Шубу”: новорічний рецепт салату з буряків та яєць за 10 хвилин. Зробіть вдома за три кроки

Буряк — гарний овоч для приготування смачних страв. Окрім традиційних страв з ним готують смачні салати. Цей рецепт складе гарну конкуренцію самій Королеві новорічного вечора: "Шубі".

Рецепт приготування салату з буряку — дуже простий, а зробити його зможе навіть новачок. Всього два кроки — і поживна страва до святкового столу готова.

Для приготування вам знадобиться всього лише декілька інгредієнтів — твердий сир, майонез і варені курячі яйця. Ця страва — проста в приготуванні і складе гідну конкуренцію для класичного вінегрету або ж оселедця під шубою. Смакові властивості цього салату не залишать байдужим жодного гурмана.

Інгредієнти, які потрібні для приготування салату з буряку та сиру:

Салат з буряку до Нового Року
Салат з буряку до Нового Року
  • один зубчик часнику за бажанням;
  • одне яйце;
  • твердий сир — 50 грамів;
  • один буряк вагою приблизно 240 грамів;
  • 30 грамів майонезу;
  • чорний мелений перець та сіль — за смаком (можна додати інші спеції).

Покроковий рецепт приготування салату з буряку, сиру і яєць

Буряк для приготування салату: 240 грамів
Буряк для приготування салату: 240 грамів
  1. Зваріть або ж запечіть в електричній духовці буряк.
  2. Почистіть приготовлений овоч, натріть його на тертці.
  3. Яйця зваріть в круту, дайте їм охолонути, почистіть і натріть на тертці.
  4. На крупній тертці натріть сир.

До речі, навіть великий буряк можна зварити всього лише за 15-30 хвилин. Досвідчені кулінари з небажанням готують страви з буряком, бо цей овоч занадто довго вариться. Однак існує декілька хитрощів, які дозволять скоротити час приготування цього овоча до 15-30 хвилин. Буряк після варки вийде соковитим і смачним.

Перед відварюванням буряки треба помити, покласти до каструлі и залити гарячою водою. Вона повинна покривати буряки на 10-12 см. Далі каструлю з овочами ставлять на великий вогонь, доводять до кипіння та варять протягом 15-30 хвилин.

Складові для приготування салату з буряку: яйця та сир
Складові для приготування салату з буряку: яйця та сир

Коли вказаний час вийде — буряк знімають з вогню і ставлять під проточну крижану воду. Також овоч можна покласти на 5-7 хвилин до миски з холодною водою, додавши туди лід. Після цього можете використовувати буряки безпосередньо за їх призначенням.

Ще один варіант швидкого приготування бурячків для салату — у мультиварці. Овочі заливають гарячою водою, а потім ставлять у мультиварку на режим тушкування або варіння на 10 хвилин. Коли вказаний час вийде – воду зливають та промивають буряки в холодній воді. Далі їх можна використовувати за призначенням і готувати салат.

Коли всі інгредієнти підготовлені – викладіть кожен з них товстим шаром в окрему ємність (один поверх одного). Почніть з буряку, потім — яйця та сир. Зробіть декілька шарів. Кожен з шарів добре змастіть майонезом або ж сметаною.

За бажанням можете додати в салат часник. Подавайте на стіл, прикрасивши буряковий салат гілочками зелені. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".