ТОП-2 + один рецепт з черствого батону: яєчня в хлібі та інші оригінальні закуски на кожен день

Якщо у вас на кухні зачерствів батон – не поспішайте його викидати до смітника. Адже з нього ще можна приготувати смаколики до сніданку і гарячі бутерброди. Ось декілька рецептів.

Черствий батон – це ідеальний продукт для реалізації різноманітних кулінарних ідей. Найчастіше господині залишають його для приготуванні паніровки або ж додають до фаршу під час створення котлет. Але з сухого батону можна приготувати не тільки панірувальні сухарі. В кулінарії відомі декілька повноцінних страв і оригінальних закусок. Пропонуємо до вашої уваги наступні рецепти з черствим батоном.

Яєчня в хлібі

Яєчня в хлібі
Яєчня в хлібі

 

Черствий батон наріжте скибочками приблизно однакового розміру. Всередині кожної з них виріжте м’якушку, викладіть зроблену заготовку на пательню з розігрітою олією. Всередину розбийте одне яйце. Готуйте яєчню в батоні на середньому вогні. Бажано обжарити бутерброд з обох сторін або ж під час приготування накрити пательню кришкою — щоб яйе добре обжарилося.

Крутони та грінки

Сухарики з черствого батону
Сухарики з черствого батону

Приготувати грінки з черствого батону — дуже просто. Хлібобулочний виріб треба порізати на однакові кубики і обсмажити на сухій пательні (без рослинної олії).
Крутони ж з батону готуються трохи по-іншому. Кожну скибочку вмочують в суміш олії, ароматних спецій та трав. Після цього хліб відправляють в розігріту електричну духовку і запікають до появлення золотавої скоринки.

Бутерброди

З батону можна приготувати гарячі бутерброди
З батону можна приготувати гарячі бутерброди

Головний інгредієнт в цьому рецепті, звісно ж – батон. Наріжте його на скибки приблизно однакової товщини. Далі — підготуйте суміш-начинку. Сюди можна подрібнити зелень, натерти на тертці сир, додати подрібнений свіжий часник і часник. Всі складові можна змішати з вершковим маслом і намастити цю суміш на шматочки зачерствілого батону. Зверху на суміш покласти ще один шматочок батону.

Далі підготовлені бутерброди слід завернути у фольгу і помістити в електричну духовку, розігріту до температури 180 градусів. Запікати гарячі бутерброди необхідно протягом 15-20 хвилин. Бутерброди, приготовані за цим рецептом, смакують як гарячими, так і охолодженими.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?