ТОП-2 + один рецепт з черствого батону: яєчня в хлібі та інші оригінальні закуски на кожен день

Якщо у вас на кухні зачерствів батон – не поспішайте його викидати до смітника. Адже з нього ще можна приготувати смаколики до сніданку і гарячі бутерброди. Ось декілька рецептів.

Черствий батон – це ідеальний продукт для реалізації різноманітних кулінарних ідей. Найчастіше господині залишають його для приготуванні паніровки або ж додають до фаршу під час створення котлет. Але з сухого батону можна приготувати не тільки панірувальні сухарі. В кулінарії відомі декілька повноцінних страв і оригінальних закусок. Пропонуємо до вашої уваги наступні рецепти з черствим батоном.

Яєчня в хлібі

Яєчня в хлібі
Яєчня в хлібі

 

Черствий батон наріжте скибочками приблизно однакового розміру. Всередині кожної з них виріжте м’якушку, викладіть зроблену заготовку на пательню з розігрітою олією. Всередину розбийте одне яйце. Готуйте яєчню в батоні на середньому вогні. Бажано обжарити бутерброд з обох сторін або ж під час приготування накрити пательню кришкою — щоб яйе добре обжарилося.

Крутони та грінки

Сухарики з черствого батону
Сухарики з черствого батону

Приготувати грінки з черствого батону — дуже просто. Хлібобулочний виріб треба порізати на однакові кубики і обсмажити на сухій пательні (без рослинної олії).
Крутони ж з батону готуються трохи по-іншому. Кожну скибочку вмочують в суміш олії, ароматних спецій та трав. Після цього хліб відправляють в розігріту електричну духовку і запікають до появлення золотавої скоринки.

Бутерброди

З батону можна приготувати гарячі бутерброди
З батону можна приготувати гарячі бутерброди

Головний інгредієнт в цьому рецепті, звісно ж – батон. Наріжте його на скибки приблизно однакової товщини. Далі — підготуйте суміш-начинку. Сюди можна подрібнити зелень, натерти на тертці сир, додати подрібнений свіжий часник і часник. Всі складові можна змішати з вершковим маслом і намастити цю суміш на шматочки зачерствілого батону. Зверху на суміш покласти ще один шматочок батону.

Далі підготовлені бутерброди слід завернути у фольгу і помістити в електричну духовку, розігріту до температури 180 градусів. Запікати гарячі бутерброди необхідно протягом 15-20 хвилин. Бутерброди, приготовані за цим рецептом, смакують як гарячими, так і охолодженими.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?