Смачніше не буває: фаршировані яйця зі шпротами для святкового столу – і на Новий рік, і на день народження

Красива та дуже смачна закуска – яйця фаршировані! Така закуска виходить дивовижно апетитною, ніжною та ситною. Готується дуже швидко та всього з кількох інгредієнтів.

Стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу для улюблених гостей або для звичайної повсякденної вечері.

Історія цієї страви пов’язана з французькою кухнею. Воно було придумано за часів монархії як розкішне та вишукане блюдо для королівського столу.

Риба є багатим джерелом білка, заліза, вітамінів А та Е, Омега-3 жирних кислот, йоду та фосфору. Вітамін А допомагає підтримувати здоров’я шкіри та зору, вітамін Е – антиоксидант, бореться з вільними радикалами та запобігає старінню клітин. Омега-3 жирні кислоти знижують рівень холестерину, покращують роботу серцево-судинної системи.

Однак, варто згадати про шкоду фаршированих яєць. Через високий вміст холестерину, їх рекомендується вживати з обережністю для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання або високий холестерин. Норма споживання цієї страви залежить від загального раціону харчування та індивідуальних особливостей кожної людини.

Поєднання фаршированих з іншими стравами та продуктами може бути різним. Вони чудово поєднуються із зеленню, свіжими овочами чи салатом. Також їх можна подавати як закуску на тостах або багетах.

Для подачі можна використовувати спеціальне блюдо для закусок або просто тарілку. Вони можуть бути прикрашені зеленню або спеціями для надання апетитного вигляду. Термін і спосіб зберігання фаршированих яєць залежить від того, як вони були приготовлені.

Якщо вони залишилися після банкету, їх потрібно зберігати в холодильнику в щільно закритій ємності не більше 2-3 днів.

Інгредієнти

  • Яйця – 5-6 шт.
  • Шпроти – 1 банка
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Гірчиця у зернах –1 ч. л.
  • Зелена цибуля
  • Сіль і перець
  • Сушений часник – 1/4 ч. л.

Як приготувати фаршировані яйця

Відваріть яйця, розріжте навпіл, дістаньте жовток.

Фаршировані яйця зі шпротами

Жовтки перемішайте виделкою разом із шпротами, додайте гірчицю, порізану зелену цибулю, сіль, перець, сушений часник, майонез, перемішайте.

Як приготувати фаршировані яйця

Начиніть яйця начинкою, викладіть зверху шпроти.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?