Як приготувати яловичину швидко і з задоволенням: лише приємні аромати та безкінечно ніжний смак

Супер ніжна яловичина виходить після маринування в соєвому соусі. Виявляється соєвий соус потрібний не лише для приготування суші чи інших японських страв!

Тушкована яловичина з овочами в соєвому соусі зазвичай готується зі шматочків яловичини (найчастіше з поперекової частини), які тушкуються в соєвому соусі разом з різними овочами, такими як морква, цибуля, перець і т.д. Страва виходить соковитою, а соєвий соус надає їй особливого смаку.

Тушкована яловичина з овочами в соєвому соусі є джерелом високоякісного білка, заліза, цинку та вітамінів B. Вона також містить клітковину та антиоксиданти з овочів, які корисні для здоров’я травної та імунної системи.

Однак варто враховувати, що в приготуванні цієї страви часто використовується соєвий соус, який може бути високим за вмістом солі і може викликати підвищення артеріального тиску у людей, які страждають на гіпертонію. Також, якщо яловичина містить велику кількість жиру, це може бути шкідливим для серцево-судинної системи.

Весь процес приготування займе у вас не більше половини години. Тож можна швидко підготуватися до приходу гостей.

Інгредієнти

  • Яловичина – 250 г
  • Кольорова капуста – 150 г
  • Болгарський перець – 100 г
  • Морква – 70 г
  • Вода – 70 г
  • Соєвий соус – 4 ст.
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Як приготувати яловичину смачно

Капусту краще брати броколі, але якщо не знайдете, можна взяти кольорову. Вона формою буде схожа, а після смаження ще й за кольором теж.

Рецепт ароматної яловичини

Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Поріжемо м’ясо і перець на довгі скибочки, моркву потрімо на корейській тертці, броколі поріжемо на суцвіття, щоб вийшли гарні бутончики.

Приступаємо до приготування. Замаринуємо яловичину в трьох столових ложках соєвого соусу. Добре перемішаємо. Залишимо маринуватися на 15-20 хвилин.

Брокколі відваримо протягом 1-2 хвилин у киплячій воді. Мариноване м’ясо злегка обсмажуємо на розігрітій з олією сковороді.

Коли м’ясо посмажилося приблизно 10 хвилин, додаємо до нього перець, моркву, чорний перець і обсмажуємо ще кілька хвилин.

Як приготувати смачну яловичину

Далі додаємо воду, відварене брокколі та столову ложку оуса. Все це доводимо до кипіння і гасимо на повільному вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Забираємо з вогню, відкидаємо на друшляк і можемо подавати до столу! Ніжна яловичина готова!

Нові статті

Схожі статті

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.