Надзвичайно святковий і ошатний. Швидкий рецепт культового торта “Наполеон” з ніжним шоколадним кремом

Найсмачніший торт "Наполеон" можна приготувати як із класичним кремом, так і намазати коржі кремом за іншим рецептом. З будь-яким торт вийде розсипчастим і хрустким.

Якщо ви віддаєте перевагу хрусткому тісту, тоді його можна не відправляти в холодильник для просочення, а відразу ставити на стіл і їсти з гарячими або холодними напоями. Приготування торта займе чимало часу, але його смак того вартий. Обов’язково спробуйте приготувати торт!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно – 640 г
  • Вершкове масло – 600 г
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Вода – 200 мл
  • Молоко згущене – 400 мл
  • Шоколад – плитка
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачний Наполеон

Заздалегідь просійте муку через сито. Додайте до неї холодне вершкове масло, нарізане великими кубиками. Масло можна додати прямо з морозильної камери. Розминайте борошно з маслом руками, надівши гумові рукавички для зручності і перетирайте все в крихту. Намагайтеся створити однорідну консистенцію, щоб тісто вийшло максимально листковим. Робіть це швидко для того, щоб масло не встигло розтанути.

Як приготувати смачний Наполеон

В окремій ємності необхідно змішати крижану воду (її заздалегідь поставте в холодильник), яйце куряче, оцет і сіль. Перемішайте отриману масу до однорідної суміші.

У ємності з масляно-борошняною сумішшю робимо поглиблення і вливаємо туди яєчну рідину. Швидко замішуємо тісто. На даному етапі не стоїть завдання вимішати гладке та еластичне тісто. Важливо зібрати всі компоненти докупи і зробити невелику кулю.

Отриманий шар тесту поділяємо на 12 приблизно рівних кульок. Перекладаємо кульки на плоску ємність, накриваємо харчовою плівкою та забираємо в морозильну камеру на 30 хвилин.

Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто і розкочуємо його в тонкий шар. Щоб зручніше було переносити тісто, краще відразу його розкачувати на пергаментному папері. З розкатаного пласта тіста вирізаємо приблизно однакові рівні круги. Протикаємо всі пласти тесту вилкою, щоб при випіканні не утворилися бульбашки. Після випікання коржі значно зменшаться у розмірі, тому це явище буде нормальним. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 220 5 хвилин при режимі вгору-низ.

Приготування шоколадного торта

Обрізки від коржів потрібно подрібнити. Вони знадобляться для посипання торта зверху та з боків.

Шоколад топимо на водяній бані та перемішуємо з згущеним молоком. Перемазуємо торт, ставимо в холодильник і потім подаємо на стіл.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?