Надзвичайно святковий і ошатний. Швидкий рецепт культового торта “Наполеон” з ніжним шоколадним кремом

Найсмачніший торт "Наполеон" можна приготувати як із класичним кремом, так і намазати коржі кремом за іншим рецептом. З будь-яким торт вийде розсипчастим і хрустким.

Якщо ви віддаєте перевагу хрусткому тісту, тоді його можна не відправляти в холодильник для просочення, а відразу ставити на стіл і їсти з гарячими або холодними напоями. Приготування торта займе чимало часу, але його смак того вартий. Обов’язково спробуйте приготувати торт!

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно – 640 г
  • Вершкове масло – 600 г
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Вода – 200 мл
  • Молоко згущене – 400 мл
  • Шоколад – плитка
  • Вершкове масло – 200 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати смачний Наполеон

Заздалегідь просійте муку через сито. Додайте до неї холодне вершкове масло, нарізане великими кубиками. Масло можна додати прямо з морозильної камери. Розминайте борошно з маслом руками, надівши гумові рукавички для зручності і перетирайте все в крихту. Намагайтеся створити однорідну консистенцію, щоб тісто вийшло максимально листковим. Робіть це швидко для того, щоб масло не встигло розтанути.

Як приготувати смачний Наполеон

В окремій ємності необхідно змішати крижану воду (її заздалегідь поставте в холодильник), яйце куряче, оцет і сіль. Перемішайте отриману масу до однорідної суміші.

У ємності з масляно-борошняною сумішшю робимо поглиблення і вливаємо туди яєчну рідину. Швидко замішуємо тісто. На даному етапі не стоїть завдання вимішати гладке та еластичне тісто. Важливо зібрати всі компоненти докупи і зробити невелику кулю.

Отриманий шар тесту поділяємо на 12 приблизно рівних кульок. Перекладаємо кульки на плоску ємність, накриваємо харчовою плівкою та забираємо в морозильну камеру на 30 хвилин.

Після закінчення необхідного часу дістаємо тісто і розкочуємо його в тонкий шар. Щоб зручніше було переносити тісто, краще відразу його розкачувати на пергаментному папері. З розкатаного пласта тіста вирізаємо приблизно однакові рівні круги. Протикаємо всі пласти тесту вилкою, щоб при випіканні не утворилися бульбашки. Після випікання коржі значно зменшаться у розмірі, тому це явище буде нормальним. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 220 5 хвилин при режимі вгору-низ.

Приготування шоколадного торта

Обрізки від коржів потрібно подрібнити. Вони знадобляться для посипання торта зверху та з боків.

Шоколад топимо на водяній бані та перемішуємо з згущеним молоком. Перемазуємо торт, ставимо в холодильник і потім подаємо на стіл.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?