Автентична українська страва з картоплі: бульбовники з Полісся. Покроковий рецепт і список інгредієнтів

Автентичний український рецепт бульбовників з картоплі — одна з найвідоміших страв Полісся, яку готували понад 200 років тому. Приготуйте бульбовники для всієї родини за наступним рецептом.

Бульбовники за класичним рецептом готуються без начинки. Але іноді в якості начинки використовували сир, м’ясо або гриби. Половину картоплі треба відварити і потовкти в пюре. Друга ж половина повинна бути сирою і перетертою, як на деруни.

Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся
Бульбовники: старовинний рецепт з Полісся

Бульбовники – автентична українська страва, яка була відома на Поліссі ще 200 років тому. Це одна з найвідоміших давнини, яку в наш час незаслужено забули, а зараз ця кулінарна традиція відроджується. Бульбовники — страва, що нічим не гірше за деруни.
Інгредієнти, які потрібні для приготування бульбовників:

  • картопля;
  • сметана 1 столова ложка;
  • паприка мелена 0.5 чайних ложки;
  • сир моцарела 150 грамів;
  • панірувальні сухарі 100 г;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • моцарела: 150 грамів;
  • олія 300 мл.

Покроковий рецепт приготування бульбовників

Крок № 1. Картоплю треба помити та почистити. Половину з неї нарізають шматочками і відварюють у підсоленій воді до повної готовності. Потім її товчуть в пюре.

Крок № 2. Другу ж половину картоплі натирають на дрібну тертку, віджимають зайву рідину. Перетерту картопельку змішують із пюре, додають до неї сіль, сметану, паприку і чорний перець.

Крок № 3. Моцарелу нарізають маленькими кубиками. Після цього формують невеличкі круглі коржики з картопляної маси. На середину кожного з них кладуть по шматочку сиру. Краї з’єднують та защипують, формуючі картопляні кульки. Зробіть для них паніровку в сухарях.

Крок № 4. Розігрійте на пательні рослинну олію та обсмажуйте до золотистого кольору, перевертаючи з одного боку на інший. Бульбовники повинні обсмажитися рівномірно з обох боків. Готові бульбовники викладають на паперові рушники, дають їм трошечки охолонути і подають до столу.
Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?