Один факт, як приготувати ідеальний гороховий суп: рецепт в міру густої та дуже ароматної юшки

Звісно, ніякий суп не зрівняється по популярності з традиційним українським борщем. Але ми впевнені, що в Топ-3 попаде гороховий суп, приготований за рецептом у статті.

Традиційний гороховий суп вариться на м’ясному бульйоні, в який додаються різноманітні копченості для неповторного аромату та присмаку “димку”. За цим рецептом ми приготуємо курячий бульйон, в який додамо копчені реберця. Замінити їх можна копченими ковбасками, грудинкою, беконом чи стегенцем. Якщо ви не фанат такого присмаку – можете додати звичайні сосиски, попередньо обсмаживши їх на сковорідці

Інгредієнти для ідеального горохового супу:

  • 300 грамів лущеного гороху
  • 600 грамів курячого м’яса на кістці – ідеально підійде гомілка, але можна замінити на філе
  • 500 грамів копчених реберець
  • 2-3 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 30 грамів олії
  • Сіль, перець та зелень за смаком
  • 3 літри води
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт

Спосіб приготування:

Завчасно необхідно ретельно промити горох і лишити його настоятися в холодній воді. В цей час варто зварити курячий бульйон – опустіть гомілки чи філе у холодну воду в каструлі, додайте спеції, доведіть до кипіння, і варіть на середньому вогні протягом години.

Якщо ви обрали м’ясо на кістці, після готовності бульйону обберіть його та поріжте на зручні шматочки. Також розділіть реберця на 1-2 штуки.

Внесіть горох до бульйону, наріжте картоплю кубиками і додайте в майбутній суп. Варіть все протягом 15-20 хвилин. В той же час почистіть та дрібно нашаткуйте цибулю з морквою, приготуйте засмажку на сковорідці з олією.

Коли картопля звариться, додавайте в суп пасеровані овочі та варіть протягом 5-7 хвилин. Додайте сіль, перець та інші спеції за смаком. Після цього додавайте м’ясо і копченості, зменшіть вогонь та варіть ще 10 хвилин під кришкою.

Перед подачею прикрасьте кожну порцією дрібно нарізаною зеленню. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?