Один факт, як приготувати ідеальний гороховий суп: рецепт в міру густої та дуже ароматної юшки

Звісно, ніякий суп не зрівняється по популярності з традиційним українським борщем. Але ми впевнені, що в Топ-3 попаде гороховий суп, приготований за рецептом у статті.

Традиційний гороховий суп вариться на м’ясному бульйоні, в який додаються різноманітні копченості для неповторного аромату та присмаку “димку”. За цим рецептом ми приготуємо курячий бульйон, в який додамо копчені реберця. Замінити їх можна копченими ковбасками, грудинкою, беконом чи стегенцем. Якщо ви не фанат такого присмаку – можете додати звичайні сосиски, попередньо обсмаживши їх на сковорідці

Інгредієнти для ідеального горохового супу:

  • 300 грамів лущеного гороху
  • 600 грамів курячого м’яса на кістці – ідеально підійде гомілка, але можна замінити на філе
  • 500 грамів копчених реберець
  • 2-3 картоплини
  • 1 морквина
  • 1 цибулина
  • 30 грамів олії
  • Сіль, перець та зелень за смаком
  • 3 літри води
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт
Ароматний та в міру густий гороховий суп – найкращий рецепт

Спосіб приготування:

Завчасно необхідно ретельно промити горох і лишити його настоятися в холодній воді. В цей час варто зварити курячий бульйон – опустіть гомілки чи філе у холодну воду в каструлі, додайте спеції, доведіть до кипіння, і варіть на середньому вогні протягом години.

Якщо ви обрали м’ясо на кістці, після готовності бульйону обберіть його та поріжте на зручні шматочки. Також розділіть реберця на 1-2 штуки.

Внесіть горох до бульйону, наріжте картоплю кубиками і додайте в майбутній суп. Варіть все протягом 15-20 хвилин. В той же час почистіть та дрібно нашаткуйте цибулю з морквою, приготуйте засмажку на сковорідці з олією.

Коли картопля звариться, додавайте в суп пасеровані овочі та варіть протягом 5-7 хвилин. Додайте сіль, перець та інші спеції за смаком. Після цього додавайте м’ясо і копченості, зменшіть вогонь та варіть ще 10 хвилин під кришкою.

Перед подачею прикрасьте кожну порцією дрібно нарізаною зеленню. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?