Пиріг із айвою нашвидкуруч, який виходить смачнішим за шарлотку: родина в захваті, а друзі просять рецепт

Цей пиріг готується всього за півгодини, не потребує зусиль та складних інгредієнтів. Він точно стане гідною заміною популярній яблучній шарлотці, та регулярно з'являтиметься на вашому столі.

Так, вам не примарилось: десерт з цього рецепту може позмагатися з популярною яблучною шарлоткою не лише по смаку, а і по легкості приготування. Так, другий пиріг отримав свою славу завдяки простим інгредієнтам та зрозумілому способу приготування. Наш варіант нічим не гірший – пиріг з айвою виходить не менш пухким, готується просто та швидко з “копійчаних” інгредієнтів, а смакує навіть краще. Тому якщо вам приїлася традиційна шарлотка, приготуйте цю чудову альтернативу

Інгредієнти:

  • 1 великий плод айви;
  • 3 яйця;
  • 150 грамів рослинної олії без запаху;
  • 150 грамів цукру;
  • 150 грамів борошна;
  • 1 чайна ложка харчової соди;
  • Дрібка солі;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1-2 столових ложки цукрової пудри (для прикраси).
Покроковий рецепт простого та смачного пирога з айвою
Покроковий рецепт простого та смачного пирога з айвою

Спосіб приготування такий:

У глибоку миску розбиваємо яйця, солимо їх, перемішуємо та лишаємо на кілька хвилин. Необхідно дочекатися, коли сіль змінить текстуру білка. Після цього тоненькою цівочкою вводимо цукор, і, збиваючи білки міксером (або вінчиком), доводимо масу до утворення білої піни. Додаємо гашену лимонним соком соду, обережно перемішуємо круговими рухами за годинниковою стрілкою. Потім до білкової маси просіюємо 150 грамів борошна, обережно вимішуючи лопаткою (або ложкою) тісто. Додаємо рослинну олію і знову ретельно вимішуємо до однорідності.

Айву розрізаємо навпіл, вирізаємо серцевину та натираємо на грубій тертушці, не знімаючи шкірки. Додаємо айву до тіста та розмішуємо до однорідності. Форму для запікання вимазуємо олією, дно застилаємо пергаментом і викладаємо тісто. Відправляємо майбутній пиріг у духовку, розігріту до 180ºC на 30-40 хвилин. Перевіряємо на готовність зубочисткою чи шпажкою – вона має виходити суха. Після готовності даємо пирогу охолонути, після чого нарізаємо та подаємо до столу. За бажанням можете прикрасити його цукровою пудрою.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?