Пампушки до дня святого Миколая: покроковий рецепт з кисломолочним сиром від досвідченого кулінара

Солоденькі пампушки з кисломолочним сиром за рецептом від кулінарки Дар'ї Цвєк вийдуть пухкими і наповнять оселю чарівним ароматом. Спробуйте приготувати їх вдома до свята Миколая

Легкий рецепт пампушок із сирного тіста — ідеальний варіант зимових ласощів до дня Святого Миколая. В залежності від ваших смаків можете зробити їх солоними або ж солоденькими. Кулінарна блогерка Дар’я Цвєк пропонує приготувати ці пампушки на свіжих дріжджах — тоді вони наповнять будинок неймовірним ароматом та гарно підростуть.

Пампушки з кисломолочного сиру на дріжджах
Пампушки з кисломолочного сиру на дріжджах

Для приготування пампушок підготуйте наступні 8 інгредієнтів:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • вершкове масло 82% – 50 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • велике куряче яйце (одна штука);
  • один жовток курячого яйця;
  • кисломолочний сир (150 г);
  • молоко жирністю 3.2% (половина склянки).

Покроковий рецепт приготування пампушок з кисломолочного сиру

Святковий рецепт сирних пампушок
Святковий рецепт сирних пампушок

Крок № 1. Молоко треба вилити в каструлю із товстим дном та нагріти до гарячого стану, але до кипіння не доводити. В тепле молоко покласти розім’яті дріжджі, потім додати ще одну столову ложку цукру. Добре перемішати і залишити в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі стали бродити.

Крок № 2. В окремій мисці змішати масло, цукор, яєчний жовток та одне яйце. Додати до суміші перетертий через сито кисломолочний сир.

Крок № 3. Додати в миску борошно та дріжджі, замісити с цих компонентів не дуже круте тісто. Готове тісто скрутити ковбаскою та нарізати її невеличкими шматочками. Розкласти їх у форми для запікання та дати настоятися близько однієї години.

Крок № 4. Електричну духовку треба нагріти до температури 180ºC, а потім – поставити в неї форми з пампушками. Запікають їх протягом 25-30 хвилин.

Також пампушки з кисломолочного тіста можна приготувати й іншим способом, а саме обсмажити у великій кількості масла. Обирайте той спосіб, який вам більше подобається, готуйте швиденько і ласуйте із задоволенням.

 

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?