Пампушки до дня святого Миколая: покроковий рецепт з кисломолочним сиром від досвідченого кулінара

Солоденькі пампушки з кисломолочним сиром за рецептом від кулінарки Дар'ї Цвєк вийдуть пухкими і наповнять оселю чарівним ароматом. Спробуйте приготувати їх вдома до свята Миколая

Легкий рецепт пампушок із сирного тіста — ідеальний варіант зимових ласощів до дня Святого Миколая. В залежності від ваших смаків можете зробити їх солоними або ж солоденькими. Кулінарна блогерка Дар’я Цвєк пропонує приготувати ці пампушки на свіжих дріжджах — тоді вони наповнять будинок неймовірним ароматом та гарно підростуть.

Пампушки з кисломолочного сиру на дріжджах
Пампушки з кисломолочного сиру на дріжджах

Для приготування пампушок підготуйте наступні 8 інгредієнтів:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • вершкове масло 82% – 50 грамів;
  • цукор – 50 грамів;
  • велике куряче яйце (одна штука);
  • один жовток курячого яйця;
  • кисломолочний сир (150 г);
  • молоко жирністю 3.2% (половина склянки).

Покроковий рецепт приготування пампушок з кисломолочного сиру

Святковий рецепт сирних пампушок
Святковий рецепт сирних пампушок

Крок № 1. Молоко треба вилити в каструлю із товстим дном та нагріти до гарячого стану, але до кипіння не доводити. В тепле молоко покласти розім’яті дріжджі, потім додати ще одну столову ложку цукру. Добре перемішати і залишити в теплому місці на деякий час, щоб дріжджі стали бродити.

Крок № 2. В окремій мисці змішати масло, цукор, яєчний жовток та одне яйце. Додати до суміші перетертий через сито кисломолочний сир.

Крок № 3. Додати в миску борошно та дріжджі, замісити с цих компонентів не дуже круте тісто. Готове тісто скрутити ковбаскою та нарізати її невеличкими шматочками. Розкласти їх у форми для запікання та дати настоятися близько однієї години.

Крок № 4. Електричну духовку треба нагріти до температури 180ºC, а потім – поставити в неї форми з пампушками. Запікають їх протягом 25-30 хвилин.

Також пампушки з кисломолочного тіста можна приготувати й іншим способом, а саме обсмажити у великій кількості масла. Обирайте той спосіб, який вам більше подобається, готуйте швиденько і ласуйте із задоволенням.

 

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?