Традиційна страва на Святвечір: пісні голубці з пшоном, від яких будуть у захваті всі гості за вашим столом

До одного з найголовніших церковних свят року – Різдва, – лишилося трохи менше місяця. Тому господиням варто вже думати, які 12 страв подавати до столу на Святвечір. Рекомендуємо включити цей рецепт.

Ці пісні голубці точно стануть зіркою вечора на будь-якому вашому святі. Головний плюс цієї страви в її бюджетності та ніжній текстурі, що досягається завдяки довгому тушкуванню. Готуються голубці з капусти, пшона та овочевої засмажки, і підходить як для тих, хто постує, так і для веганів і вегетеріанців. За бажанням до начинки також можна додати гриби – так голубці смакуватимуть ще краще.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 качан капусти;
  • 3 склянки пшона;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 3 столові ложки соняшникової олії;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Гілочка петрушки для прикраси.
Рецепт пісних голубців з пшоном – традиційне частування на Святвечір
Рецепт пісних голубців з пшоном – традиційне частування на Святвечір

Спосіб приготування:

Передусім варто пропарити капустяні листки – для цього закип’ятіть воду у великій каструлі, з капустини видаліть качан та погрузіть у киплячу воду. Варіть на легкому вогні і, по мірі готовності, знімайте листки. Почекайте остигання листків, щоб не обпектися, зрізуючи жилки перед скручуванням голубців.

Для начинки ретельно промийте пшоно декілька разів, залийте кип’ятком та варіть до готовності на маленькому вогні приблизно 20-25 хвилин. Попередньо помиті та очищені цибулю з морквою подрібніть – першу нашаткуйте дрібними кубиками, а другу потріть на грубій тертці. На соняшниковій олії протушкуйте овочі до прозорості і вмішайте до пшона. Приправте за смаком.

Вже зараз можна начиняти готові листки – викладайте начинку ложкою та скручуйте в рулет, трикутники або як ваша душа забажає. Складайте готові голубці до каструлі щільно в декілька шарів, після чого залийте на одну треть окропом і тушкуйте 1 – 1,5 години на повільному вогні під кришкою.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?