Смачний вінегрет за рецептами наших бабусь: неперевершений смак завдяки одному секретному інгредієнту

Вінегрет – популярний овочевий салат, який в Україні готували ще наші бабусі. Здається, що раніше він був набагато смачніше, аніж зараз. Можливо, справа в таємному інгредієнті, який в нього додавали?

Рецепт відомого багатьом людям салату вінегрет буде набагато смачніше, якщо готувати його з гарним настроєм. А ще — треба додати до нього таємничий інгредієнт, який використовували наші бабусі. Що це? Прочитайте повну покрокову схему приготування і дізнайтесь.

Зелений горошок - одна із складових для вінегрету
Зелений горошок – одна із складових для вінегрету

Для приготування вінегрету знадобляться наступні складові:

  • 3 середніх буряки;
  • одна величенька морквина;
  • 3 картоплі середнього розміру (краще обирати сорт, який не буде розварюватись – з рожевою шкіркою);
  • 5-6 штук солоних або маринованих огірків;
  • одна банка консервованого горошку;
  • якісна рослинна олія;
  • сіль;
  • таємний інгредієнт.

Покрокова схема приготування вінегрету

Крок № 1. Моркву, картоплю та буряки ретельно миють, очищують від нашарувань землі. В 2 каструлі ставлять воду та доводять до киплячого стану. В одну з каструль кладуть картопельку, в іншу — буряки та моркву. Овочі варять до повної готовності. На приготування моркви з буряком зазвичай йде близько години. Картопля відварюється швидше — за 20-30 хвилин. Солять овочі за 10 хвилин до завершення процесу варки.

Овочі на вінегрет
Овочі на вінегрет

Крок № 2. Готові овочі охолоджують і очищують від шкірки. Далі – нарізають на дошці на кубики однакового розміру ( не дрібні, але й не дуже крупні).

Крок № 3. Нарізають огірки та змішують в окремій мисці з іншими складовими. Заправляють салат олією (за необхідності). За смаком ще можна додати краплю лимонного соку.

огірки до вінегрету
Огірки до вінегрету

Головна таємниця цього рецепту полягає в тому, що сюди додають ще одну складову – за класичним рецептом від наших бабусь. І це — свіже солоденьке молоко в пропорції однієї столової ложки. Молоко повинно бути кімнатної температури.

Завдяки молоку вінегрет набуває особливих смакових відтінків. Тож, беріть цей секрет на озброєння та готуйте салат за цим рецептом вдома.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?