Приготуйте домашній плавлений сир і ви відмовитеся їсти магазинний: всього 6 інгредієнтів і трохи спецій

Цей рецепт сподобається кожному, хто любить готувати страви із плавленим сиром, чи просто їсти його у первісному вигляді. Приготований власноруч сирок виходить набагато кращим за магазинний.

Домашній плавлений сир володіє куди більш ніжним вершковим смаком, а його текстура змусить вас відмовитися від магазинних “брусків”. Перевірте, чи є у вас перелічені далі інгредієнти та готуйте власний сир за рецептом у нашій статті. Спробуйте та переконайтеся самі в незрівнянності цього продукту.

Для приготування нам знадобиться:

  • Кілограм кисломолочного сиру;
  • Літр молока;
  • Чайна ложка харчової соди;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • 1 куряче яйце;
  • Чайна ложка сушеного кмину.
Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах: для новорічних рецептів
Як приготувати плавлений сир в домашніх умовах: для новорічних рецептів

Спосіб приготування:

У великій каструлі нагрійте молоко, але не доводьте до кипіння. Додайте до теплого молока кілограм кисломолочного сиру і соду. Постійно помішуйте до того, поки маса не згорнеться.

Перекладіть її на друшляк чи сито, застелений марлею в кілька шарів та дайте рідині стікати. Після цього зробіть “вузлик” та ретельно відіжміть сирну масу.

На сковороді чи в каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло, додайте соду і сіль. Викладіть віджату сирну масу. Проваріть протягом 10 хвилин та зніміть з вогню.

Заздалегідь збийте яйце до однорідності, після чого введіть у гарячий сир. Ретельно перемішайте та додайте сушений кмин.

На цьому етапі можна додати в сирок будь-що – дрібно нашатковану шинку, зелень чи гриби, або лишити як є, щоб отримати свій улюблений смак.

Перелийте отриману сирно-яєчну масу в форму, змащену маслом (замість цього можете просто застелити її харчовою плівкою), дайте остигнути за кімнатної температури та відправляйте в холодильник на 1-2 години.

Готовий сирок виходить дуже ніжним та легко нарізається. Можете одразу з холодильника готувати з ним салат, крем-суп чи намазку на канапки; Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.

День розпочнеться з важкої праці – будьте до неї готовими: гороскоп на 8 липня 2024 для всіх знаків Зодіаку

Гороскоп на 8 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: день буде непростим у професійному плані, але приємним під час зустрічі зі своїми близькими.

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.