Пиріг “Зебра” з пісочного тіста – ніжний і ошатний смаколик з гарбузом і сиром. Рецепт на 6 порцій

Смугастий смаколик із сиру та свіжого гарбуза за наступним рецептом готується дуже легко. Головне – не забувайте чергувати начинку та використовуйте всі інгредієнти в наданих пропорціях.

Пиріг з пісочного тіста, творожного крему і гарбузово-яблучного пюре — це смачна фантазія, яку вам обов’язково треба втілити в реальність. Для приготування знадобляться такі складові:

Гарбузовий пиріг з сиром
Гарбузовий пиріг з сиром

Тісто:

  • 180 г борошна (один стакан);
  • 50 г вершкового розм’якшеного масла;
  • одне яйце;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. сметани з жирністю 20%;
  • 1 ч.л. розпушувачу для тіста.

Шар сиру (білий):

  • 400 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю.

Шар з гарбузом:

  • 280 г гарбузу;
  • 1 яблуко;
  • 30 г цукру;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1/3 ч. л. меленої кориці.

Покроковий рецепт приготування смугастого пирога

Смугастий пиріг з гарбуза
Смугастий пиріг з гарбуза

Крок № 1. Підготуйте усі складові для пісочного пирога. Вершкове масло дістаньте з холодильнику заздалегідь, щоб воно розм’якшилося.

Крок № 2. Почистіть від шкірки гарбуз. Поріжте його невеличкими шматочками, покладіть до каструлі и поставте на вогонь. Додайте в ємність 100 мл води, доведіть усю цю суміш до кипіння. Варіть гарбуз, допоки він не стане м’яким. За часом це приблизно 10-15 хвилин. Злийте рештки води і охолодіть гарбуз.

Крок № 3. З’єднайте яйце із цукром. Ретельно розмішайте суміш — допоки цукор повністю не розчиниться.

Крок № 4. До миски з яйцем та цукром додайте розпушувач тіста, розм’якшене вершкове масло, сметану. Всі складові ретельно перемішайте вінчиком.

Крок № 5. Потроху додавайте просіяне борошно, замісіть тісто середньої густоти. Спочатку масу можна розмішувати вінчиком, а потім – вимішувати руками.

Крок № 6. Сформуйте з тіста шар. Він вийде м’яким, не липким, буде прекрасно тримати форму. Миску з тістом відправте на 30 хвилин до холодильнику.

Крок № 7. Почистіть від шкірки яблуко та поріжте його невеличкими скибочками. Щоб приготувати помаранчеву начинку — з’єднайте гарбуз, порізане яблуко, цукор, корицю і картопляний крохмаль.

Крок № 8. За допомогою занурювального блендеру подрібніть всі складові, щоб з них вийшла однорідна пастоподібна маса.

Крок № 9. Білу начинку з сиру готуйте наступним чином: з’єднайте сир зі сметаною, цукром, крохмалем і яйцем. Збийте всі ці складові за допомогою занурювального блендеру. Коли сиркова маса набуде повітряності і ніжності – її можна рахувати готовою.

Крок № 10. Увімкніть електричну духовку і розігрійте її до 190 ºC. Дістаньте з холодильника охолоджене тісто. Покладіть його в спеціальну роз’ємну форму для випічки. Вручну розподіліть тісто рівномірно по дну форми. Сформуйте бортики 3-4 заввишки. Змащувати форму перед викладанням тіста не потрібно, бо в ньому вже є достатньо вершкового масла.

Крок № 11. По черзі викладайте в центральну частину форми по 1 столовій ложці сирної та гарбузової начинки. Бортики з тіста можна трохи приспустити – щоб вони співпадали з висотою начинки. Щоб начинка розподілилась рівномірно – постукуйте формою по столу.

Крок № 12. Поставте форму з пирогом у духовку, що розігріта вже до 190 ºC. Запікайте смаколик 10 хвилин. Потім – зменшіть температуру до 170 ºC і випікайте пиріг ще протягом 40 хвилин.

Пиріг майже готовий. Залиште його в формі для охолодження, а трохи згодом – перекладіть на решітку, щоб він повністю охолов. Наприкінці прикрасьте смаколик свіжою м’ятою, а потім – кличте гостей до столу для чаювання.

Пиріг за цим рецептом найкраще смакує з імбирним або м’ятним чаєм. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.