Як приготувати фаршировану картоплю в духовці: цей дивовижний запах та смак придумали на небесах

Простий і дуже смачний рецепт приготування картоплі вдома! Підійде в тих випадках, коли раптом мають нахлинути гості і зовсім немає часу на приготування, щоб їх приємно здивувати!

Для приготування вам не потрібно довго бігати магазинами в пошуках інгредієнтів. Все необхідне вже є у холодильнику! А якщо ні – знайдемо, чим замінити!

Основний інгредієнт – це, звичайно ж, картопля. Свіжу картоплю можна не очищати, головне добре промити. Якщо свіжої картоплі немає, краще очистити товсту шкірку картоплі. Рослинну олію можна замінити на оливкову у разі потреби. Багато хто додає в кінці приготування сир, щоб вийшла засмажена скоринка. Замість бекону можна використовувати звичайну ковбасу або навіть шматочки курячого філе.

Історія цієї страви неоднозначна, і точні дати її появи невідомі. Однак, передбачається, що воно відбулося в Англії чи Німеччині у 19 столітті. На той час картопля була досить дешевою та популярною їжею для бідних людей. Готувати таку картоплю – означало запікати її, обгорнуту у фольгу або пекарський папір, у власному соку, щоб зберегти смак та аромат інгредієнтів.

Печена картопля-гармошка з беконом може бути корисною та поживною, оскільки містить безліч важливих вітамінів та корисних речовин. Картопля багата калієм, вітамінами С і B6, а також клітковиною, яка сприяє покращенню травлення. Бекон є джерелом білка та заліза. Однак, через високий вміст жиру та солі, вживання великої кількості печеної картоплі-гармошки з беконом може бути шкідливим для здоров’я, особливо для людей із проблемами із серцем та високим тиском.

Інгредієнти

  • Картопля – 8 шт
  • Бекон – 500 г
  • Часник – за смаком
  • Олія рослинна – 4 ст.
  • Молотий чорний перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування фаршированої картоплі

Помийте, обсушіть картоплю, якщо вона свіжа. Якщо ні, то добре очистіть від шкірки. Зробіть поперечні надрізи так, щоб не порушити цілісність бульби.

Як приготувати фаршировану картоплю в духовці

Приготуйте помідори та бекон. Помідори нарізаються тонкими скибочками. Бекон також розрізаємо на тонкі скибочки. Рослинною олією промажте кожну бульбу як зовні, так і всередині розрізів. Посоліть картоплю, поперчіть. Посипте зверху сухим часником. У кожен розріз поміщається по черзі скибочка помідора і скибочка бекону.

Коли перестали начиняти картоплю, загорніть кожну бульбу у фольгу. Таким чином вдасться зберегти тонкий смак кожного з продуктів, а картопля набуде дуже насиченого аромату!

Як приготувати фаршировану картоплю в духовці

Підготовлені до запікання бульби картоплі поміщаємо в духовку та випікаємо приблизно 45 хвилин за температури 200 градусів. Після 30 хвилин запікання фольгу необхідно розкрити, щоб картопля вийшла з рум’яною скоринкою!

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.