Бамія – екзотичний диво-овоч з тропіків. Що можна з нього приготувати? Рецепт з 4-х інгредієнтів

Бамія – дивовижний заморський овоч, який зовні схожий на перець чілі – тільки зеленого кольору. Де він росте, та які смачні страви з бамії можна приготувати вдома? Читайте в наступному матеріалі.

Бамія — це екзотичний овоч, що росте переважно в тропіках. В дикому вигляді він зустрічається поряд із басейном Карибського моря, а також – на півночі Африки, в Америці, Південній Азії.

 Бамія у розрізі
Бамія у розрізі

Інші назви бамії – окра, смачний гібіскус. Овоч збирають ще недозрілим — вважається, що саме в такому вигляді він зберігає найкращі смакові властивості.

Готувати бамію можна за тими ж рецептами, що і звичайну зелену квасолю. В Японії окру обсмажують в клярі та заправляють соєвим соусом. Овоч ідеально смакує і в сирому вигляді.

В різноманітних рецептах бамію використовують в свіжому вигляді, маринують, сушать, додають до овочевих супів чи других страв. Її стебла можна легко заморозити. Але для цього потрібна правильна підготовка.

Перед тим, як відправити бамію до морозильної камери – виконайте наступні дії:

  • пробланшуйте овоч одну хвилину;
  • охолодіть його під проточною водою;
  • викладіть на паперове полотенце та трохи підсушіть;
  • розріжте кожне стебло вздовж і розфасуйте по поліетиленових пакетах;
  • покладіть продукт до морозильної камери і потім використовуйте за призначенням (додавайте до супів, салатів, інших страв).

А ось ще один рецепт із заморського овоча – окри-бамії.

Бамія з м’ясом та рисом

Для приготування знадобляться такі складові:

  • бамія (1 кг);
  • цибуля ріпчаста (1 штука);
  • телятина або яловичина (250 г);
  • упаковка пюре з томатів;
  • гострий зелений перець (1 штука);
  • спеції та сіль (за смаком).

Покроковий рецепт приготування

Крок № 1. Поріжте м’ясо невеличкими шматочками і обсмажте на пательні разом з подрібненою цибулею. Додайте до цієї суміші зелений перець,спеції, сіль. Можна за бажанням всипати у засмажку трохи порошку куркуми.

Крок № 2. Залийте продукт водою і варіть на середньому вогні протягом 30 хвилин. Якщо любите гострі страви – додайте ще гіркого перцю чилі.

Крок № 3. Обсмажте бамію на пательні, допоки вона не набуде золотистого кольору. Але не готуйте цей овоч занадто довго, бо він стане твердим і втратить свій смак.

Крок № 4. Додайте бамію до готового м’яса, туди ж висипте томат-пюре, а потім – варіть страву протягом ще 10-ти хвилин. Окра повинна стати м’якою, а пюре – густішим.

Готову страву подають до столу разом із рисом. Бамію для приготування страви за цим рецептом можна взяти в свіжому або ж замороженому вигляді.

Нові статті

Схожі статті

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.