Швидко нарізаємо обрізки лаваша та готуємо ситний сніданок за лічені хвилини – покроковий рецепт

Абсолютно кожен із нас знайде корисним швидкий рецепт сніданку. Одним із таких – дуже простим та поживним, – ми поділимося з вами у статті.

Мало хто з нас хоче витрачати багато часу на сніданок – зранку більше хочеться поспати ще 5 хвилиночок, а не стояти над плитою. Особливо це стосується господинь, яким треба готувати не лише на себе, а і на дітей з чоловіком. Цей простий рецепт із доступних інгредієнтів – підійдуть навіть залишки лаваша, кілька яєць, помідор, сир і трошки ковбаси, – стане вашим улюбленим. Виходить дуже поживна яєчня, яка насичує надовго і смакує всім.

Нам знадобиться (розрахунок на 1 порцію):

  • Лаваш чи його обрізки;
  • 2 яйця;
  • 50 мілілітрів молока;
  • Дрібка солі та перцю;
  • Помідор за смаком;
  • Кобваса або сосиски за смаком;
  • 50 грамів сиру;
  • Гілочка кропу чи іншої зелені;
  • Рослинна олія для обсмаження.
Яєчня з лавашем на сніданок за 10 хвилин: простий рецепт
Яєчня з лавашем на сніданок за 10 хвилин: простий рецепт

Спосіб приготування:

Нарізаємо обрізки лаваша на стрічки: для цього скручуємо в трубоку та нарізаємо ножицями. Вибиваємо в глибоку миску яйця, додємо молоко, солимо та перчимо, ретельно перемішуємо. Додаємо стрічки з лаваша та знову перемішуємо, щоб вони вкрилися яєчною масою. Найкраще в цьому сніданку те, що з ним можна поєднувати будь-які інгредієнти, які ви любите – вмішати натерту моркву чи замінити ковбасу на попередньо приготоване куряче м’ясо. Також сюди пасуватиме плавлений сирок – його можна натерти разом із твердим сиром і отримати ще більш ніжний, вершковий смак.

Змащуємо сковорідку олією та вигружаємо на неї яйця з лавашем. Рівномірно розподіляємо. Нарізаємо помідор та ковбасу на кубики, викладаємо зверху на лаваш з яйцем. Сир натираємо на дрібній тертушці та рівномірно викладаємо на яєчню, накриваємо кришкою та відправляємо смажитися на 10 хвилин на маленькому вогні.

Після готовності за бажанням можна нарізати на трикутники чи квадрати. Перед подачею обов’язково прикрашаємо зеленню. Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.