Коли немає нічого до чаю, я готую це шоколадне печиво – через 30 хвилин смаколики вже на столі

Хто з нас не любить поласувати якимось смаколиком до чаю, особливо коли він готується просто та з доступних інгредієнтів? Питання риторичне.

Що може бути кращим за аромат шоколадного печива, який наповнює вашу кухню? Впевнені, від однієї лише спроби уявити це ваш рот вже наповнився слиною. Тож не бачимо сенсу вас затримувати – надягайте фартух, читайте рецепт і готуйте цей неймовірний десерт до чаю, який просто шокує вас простотою приготування та смаком.

Нам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 130 грамів цукру;
  • 220 грамів борошна;
  • 4 столові ложки рослинної олії без запаху;
  • 4 столові ложки какао;
  • Чайна ложка розпушувача;
  • Цукрова пудра для прикраси.

До цього печива також можна додати шматочок шоколаду чи цукерку-іриску. Також можна зробити тісто пряним за допомогою кориці, кардамону чи мускатного горіху. Для м’якості можете додати ложку сметани у заміс, але обіцяємо – навіть без змін в рецептурі печиво виходить ну нереально смачним!

Рецепт шоколадного печива, що готується 30 хвилин
Рецепт шоколадного печива, що готується 30 хвилин

План дій:

В глибокій мисці об’єднуємо яйця і цукор, збиваємо їх вінчиком (або виделкою) до однорідності. Додаємо олію та ретельно перемішуємо. Додаємо у масу розпушувач, какао, та, ретельно розмішуючи, просіюємо борошно невеликими порціями. Коли вже все піде в тісто, діставайте його з миски та вимішуйте руками. Робіть це допоки маса не перестане липнути до рук.

Кульку з тіста загортаємо у харчову плівку та відправляємо відпочивати в холодильник на 20 хвилин. Після цього розкатайте його в товсту ковбаску та наріжте на рівні кружальця. Сформуйте з цих кружалець кульки та обережно обваляйте у цукровій пудрі, після чого викладіть на заслане пергаментним папером деко.

Розігрійте духовку до 180 градусів та відправляйте наше печиво пектися протягом 10-15 хвилин.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.