Один факт, як приготувати тонкі млинці на кефірі – м’які, смачні, ніжні та просто тануть у роті

Такі млинці не будуть швидко висихати, як класичні на воді, та точно здивують вас своїм смаком і текстурою. Тонкі млинці на кефірі виходять дуже ніжними, та буквально тануть у роті.

Так, ми говоримо не про оладки, а саме про тонкі млинці – ті, що за класичним рецептом готуються на молоці або воді. Весь секрет вдалих млинців на кефірі – тоненьких, в дірочку та з легкою кислинкою, – це додавання соди, яка гаситься кислотою кефіру та робить тісто пишним.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 мілілітрів кефіру кімнатної температури;
  • 3 курячих яйця кімнатної температури;
  • 150 грамів борошна;
  • Пів чайної ложки солі;
  • Пів чайної ложки соди;
  • Столова ложка цукру;
  • 2 столові ложки олії.
Рецепт тонких млинців на кефірі: виходять смачнішими за класичні
Рецепт тонких млинців на кефірі: виходять смачнішими за класичні

Спосіб приготування:

В глибокій мисці змішайте яйця, цукор, сіль та соду, збийте вінчиком до однорідності. Потім влийте до цієї маси олію, просійте половину борошна, додайте половину кефіру та перемішайте. Потім зробіть те саме із залишками. Ми розділяємо кефір та борошно на половини, щоб досягти ідеальної консистенції тіста без грудочок.

Готовому тісту дайте настоятися десь 15 хвилин. Добре розігрійте олію на сковороді та починайте обсмажувати млинці – розподіляйте його тонким шаром і готуйте на середньому вогні до золотистості. Переверніть та повторіть дію, періодично змащуючи сковорідку новою порцією олії між млинцями.

Їсти такі млинці можна просто так, а можна додати різноманітні начинки – згущене молоко (звичайне або варене), різноманітні сиропи та соуси, варення, макову начинку або солодку сиркову масу. Якщо ви не хочете солодких млинців, спробуйте скрутити їх з фаршем та подавати зі сметаною. Також смачно їх їсти з ікрою, червоною рибою та вершковим сиром або просто зі сметаною з зеленню. За це ми і любимо млинці – вони дуже універсальні!

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?