Домашній торт “Наполеон” з яблучною начинкою, який вражає ніжною текстурою та стане хітом серед гостей

Нечисленна кількість тонюсеньких коржів і смачний крем, що чергується з ними, - ось і вийшов знаменитий торт "Наполеон". Цей торт неможливо сплутати з іншим десертом.

Для приготування всіма улюбленого десерту існує безліч рецептів, кількість яких, мабуть, не поступиться кількістю шарів у ньому. Який спосіб виготовлення смачних коржів для основи? Який крем приготувати? А може, просто промазати всі шари варенням або згущеним молоком (для швидкості)? Вирішуватиме ці питання кожна господиня для себе сама. Але, хоч би який варіант був обраний, торт Наполеон ніколи ні з яким іншим тортом не сплутаєш! І ті невеликі нюанси в приготуванні, що використовуються, лише прикрасять ваш фірмовий рецепт і неодмінно порадують усіх ласунів.

Інгредієнти

  • вершкове масло – 400 г
  • яйця – 1 шт.
  • борошно – 5-5,5 склянки
  • молоко – 2 склянки
  • борошно – 1/2 склянки
  • лимонний сік – 18 крапель
  • сіль — 1 ч. л.
    для крему:
  • молоко – 1
  • ванілін – 9 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор — 2 склянки
  • борошно – 6 ст.

Як приготувати смачний торт

Збити сире яйце, додати сіль, молоко, сік лимона. У борошняній гірці зробити поглиблення, вилити в нього суміш рідких інгредієнтів. Замісити тісто м’яке, скачати в кулю, накрити харчовою плівкою і залишити на столі на півгодини. Розм’якшене вершкове масло змішати з половиною склянки борошна.

Приготування Наполеона

Розкачати тісто у вигляді великого прямокутника, по ньому розподілити коржик, зробити конверт, загнути всі чотири кути до центру. Розкачати прямокутник в одному напрямку до товщини 1 – 1,5 см, знову зробити конверт, покласти в холодильник на 10 хвилин. Тісто дістати, знову розкотити, згорнути, покласти в холод на 20 хвилин, операцію повторити і масу охолоджувати вже півгодини.

З тіста сформувати ковбаску, поділити її на 20 – 22 рівні частини, поставити в холодильник. Кожну частину тонко розкотити на килимку із силікону, наколоти в кількох місцях вилкою, пекти при температурі 200 г до золотистого кольору. Випекти всі коржі, останній випікати довше, до світло-коричневого кольору, він буде потрібний для обсипання торта.

Приготувати крем: нагріти молоко до кипіння. Збити сирі яйця і цукровий пісок, додати ванілін з пакетика і борошно, що просіює. Влити склянку гарячого молока тонким струмком, добре перемішати до однорідного стану. Отриману масу влити в молоко, варити, помішуючи, до загусання, протягом 5 – 7 хвилин. Чи не кип’ятити. Готовий крем охолодити.

Для начинки очищаємо яблука, нарізаємо маленьким кубиком. У сковороді змішуємо яблука з цукром, готуємо до появи соку.

Доводимо яблука до закипання, а потім зменшуємо вогонь. Залишаємо яблучну начинку остигати, прибираємо її на сито.

Рецепт приготування торта

Збити м’яке вершкове масло і порціями додати в остиглий крем. Зібрати торт, промазуючи коржі одержаним кремом. Корж, залишений для обсипання, подрібнити в блендері, обсипати торт змащений кремом з усіх боків. Залишити торт Наполеон для просочування за кімнатної температури на чотири години, потім прибрати в холодильник на 12 годин.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.