Тертий пиріг з варенням на 8 порцій: ароматна и недорога випічка, яка зникне зі стола за лічені хвилини

Рецепт солодкого пирога з варенням обов'язково сподобається тим, хто полюбляє домашні десерти. В його складі немає дріжджів, а на приготування потрібно лише 1 година 40 хвилин вашого часу.

Тертий пиріг за цим рецептом готується без дріжджів. Це простий і зовсім недорогий рецепт, який вартий вашої уваги. Всього 9 інгредієнтів і 1.4 години вільного часу — і на вашому столі стоїть випічка з неперевершеним смаком.

Смачний пиріг до чаю з варенням
Смачний пиріг до ча з варенн

Складові, що потрібні для приготування пирога:

  • 200 г вершкового масла;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 столова ложка меду;
  • 0.5 склянки картопляного крохмалю;
  • 3 склянки борошна;
  • 2 ст. л. коньяку;
  • 1 ч. л. розпушувачу для тіста;
  • 500 г варення.

Покроковий рецепт приготування пирога з варенням

Крок № 1. Вершкове масло розтопіть на пательні. Додайте до нього мед, ванільний і звичайний цукор. Ретельно перемішайте всі складові. Додайте до суміші яйця, коньяк — і знову перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.

Крок № 2. Борошно змішайте з розпушувачем та картопляним крохмалем. Ретельно просійте його а потім — всипте в підготовлену масу яєчно-вершкову масу. За допомогою ложки замісіть однорідне тісто. Коли воно буде готове — відокремте 1/3 частину від нього, огорніть її плівкою і покладіть до морозильної камери на 60 хвилин. Решту тіста — також сховайте у плівці та помістіть до холодильника на 40 хвилин.

Крок № 3. Дістаньте охолоджене тісто, тоненько розкачайте його між двома листами пергаменту. Викладіть пласт тіста на деко для випікання, прибравши один лист пергаменту. Варення розподіліть рівномірно по поверхні тіста. Потім — візьміть тертку з великими отворами, дістаньте з морозильної камери тісто і натріть його на ній зверху на варення.

Крок № 4. Розігрійте електричну духовку до температури 160º – 180º. Поставте в неї деко з пирогом та випікайте протягом 25-30 хвилин. Готовий пиріг нарізайте в гарячому вигляді прямо у деко та залиште остигати там. Гарячим цей пиріг краще не доставати, бо його шматочки можуть поламатися чи покришитися.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?