Найкращий рецепт універсального грибного паштету: пісний делікатес, що замінить м’ясо та печінку

Зазвичай паштет готується з м'ясного фаршу та субпродуктів, проте ми рекомендуємо вам достойну заміну. Паштет з грибів не поступається ані по смакових якостях, ні по поживності.

Грибний паштет неймовірно простий у приготуванні, а своїм смаком він вразить і вас, і гостей. Він ідеально підходить на бутерброди – такі закуски розлітатимуться ще швидше, ніж готувалися. Також з паштетом з грибів можна робити млинці та наповнювати ним пісочні корзинки. Варіантів безліч – спробуйте та переконайтесь самі.

Інгредієнти:

  • 500 грамів печериць або інших грибів, можете також їх міксувати;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • Сіль та перець за смаком.
Рецепт паштету з грибів, яким можна замінити м'ясо в піст
Рецепт паштету з грибів, яким можна замінити м’ясо в піст

Спосіб приготування:

Моркву з цибулею ретельно очистіть, нашаткуйте дрібним кубиком. Розігрійте вершкове масло на сковороді, підсмажити овочі до м’якості. Бажано не доводити цибулю з морквою до золотистості.

Гриби наріжте слайсами та відправте на сковороду до пасерованих овочів. Приправте сіллю та перцем, ретельно перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 10-15 хвилин. Незадовго до готовності (десь за 5 хв) додайте вичавлений або дрібно нарізаний часник.

Поки тушкуються гриби – зваріть яйця: для цього в холодну воду покладіть 2 яйця, доведіть до кипіння і варіть ще протягом 9-10 хвилин. Після готовності очистіть їх від шкаралупи та поріжте їх кубиками.

Готовій суміші грибів з овочами дайте охолонути, після чого перекладіть у зручну миску, додайте яйця та спеції (прованські чи італійські трави сюди ідеально “впишуться”), ретельно подрібніть все блендером.

Готовий паштет перекладіть у зручну піалу чи іншу посудину, або одразу намажте на бутерброди чи скрутіть у млинці. Також цей паштет ідеально підійде як начинка для пиріжків. За бажанням можете прикрасити паштет зеленою цибулькою, кропом чи петрушкою.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.