Найкращий рецепт універсального грибного паштету: пісний делікатес, що замінить м’ясо та печінку

Зазвичай паштет готується з м'ясного фаршу та субпродуктів, проте ми рекомендуємо вам достойну заміну. Паштет з грибів не поступається ані по смакових якостях, ні по поживності.

Грибний паштет неймовірно простий у приготуванні, а своїм смаком він вразить і вас, і гостей. Він ідеально підходить на бутерброди – такі закуски розлітатимуться ще швидше, ніж готувалися. Також з паштетом з грибів можна робити млинці та наповнювати ним пісочні корзинки. Варіантів безліч – спробуйте та переконайтесь самі.

Інгредієнти:

  • 500 грамів печериць або інших грибів, можете також їх міксувати;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 грамів вершкового масла;
  • Сіль та перець за смаком.
Рецепт паштету з грибів, яким можна замінити м'ясо в піст
Рецепт паштету з грибів, яким можна замінити м’ясо в піст

Спосіб приготування:

Моркву з цибулею ретельно очистіть, нашаткуйте дрібним кубиком. Розігрійте вершкове масло на сковороді, підсмажити овочі до м’якості. Бажано не доводити цибулю з морквою до золотистості.

Гриби наріжте слайсами та відправте на сковороду до пасерованих овочів. Приправте сіллю та перцем, ретельно перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте протягом 10-15 хвилин. Незадовго до готовності (десь за 5 хв) додайте вичавлений або дрібно нарізаний часник.

Поки тушкуються гриби – зваріть яйця: для цього в холодну воду покладіть 2 яйця, доведіть до кипіння і варіть ще протягом 9-10 хвилин. Після готовності очистіть їх від шкаралупи та поріжте їх кубиками.

Готовій суміші грибів з овочами дайте охолонути, після чого перекладіть у зручну миску, додайте яйця та спеції (прованські чи італійські трави сюди ідеально “впишуться”), ретельно подрібніть все блендером.

Готовий паштет перекладіть у зручну піалу чи іншу посудину, або одразу намажте на бутерброди чи скрутіть у млинці. Також цей паштет ідеально підійде як начинка для пиріжків. За бажанням можете прикрасити паштет зеленою цибулькою, кропом чи петрушкою.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?