Додайте це до борошна – і вийде тісто для пісочного печива. Дуже швидкий рецепт, “щоб не заморочуватися”

Хочеться смачного домашнього печива, але не хочеться витрачати багато часу на це? Наш рецепт відмінно підійде для тих, хто хоче тільки спробувати зробити свою першу домашню випічку.

Пісочне печиво – це популярне солодке печиво, виготовлене з борошна, цукру, вершкового масла і яєць. Назва “хвилина” вказує на те, що печиво готується дуже швидко та легко.

Історія пісочного печива сягає своїм корінням до Європи, де воно стало незамінним десертом на чайних церемоніях. Вперше про пісочне печиво згадується у кулінарних книгах XVIII століття. Потім ця страва стала популярною у багатьох країнах та національних кухнях.

Пісочне печиво багате на вуглеводи і жири, що дає організму швидку енергію. Також воно містить кальцій, залізо та вітаміни В та Е. Проте варто пам’ятати, що печиво також містить цукор та вершкове масло, які можна вважати шкідливими, якщо вживати їх у великих кількостях. Пісочне печиво відмінно поєднується з чаєм або кавою, і може бути подано як самостійні ласощі або доповнення до інших десертів.

Приготування пісочного печива не потребує особливих тонкощів. Для приготування потрібно змішати вершкове масло, цукор і яйця, потім додати борошно і перемішати до отримання однорідного тіста. З тіста формують невеликі кульки або використовують формочки для печива. Печиво випікається в попередньо розігрітій духовці за температури близько 180 градусів до золотистого кольору.

Інгредієнти

  • Куряче яйце – 1 шт
  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Цукрова пудра – 50 г
  • Сіль

Як приготувати смачне печиво

Розігрійте духовку до 180 градусів. У великій мисці змішайте борошно та цукрову пудру.

Як приготувати смачне печиво

Додайте нарізане на шматочки вершкове масло і збивайте до утворення крихти. Додайте яйце і замішайте тісто до того, як воно стане однорідним.

Сформуйте із тіста маленькі кульки розміром приблизно з горіх. Або якщо у вас є кондитерський рукав, то можна зробити форми через нього.

Покладіть кульки на лист, покритий пергаментним папером, і розташуйте їх на відстані 2-3 см один від одного.

Натисніть на кожну кульку долонею, щоб вона трохи розплющилася. (Якщо ви робили печиво через кондитерський рукав, цей пункт можна не робити). Випікайте печиво протягом 8-10 хвилин, поки воно злегка не зарум’яниться.

Як приготувати смачне печиво

Дайте охолонути на деку перед подачею. Смачне, ніжне пісочне печиво-хвилинка, що кришиться, готове! Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?