Як приготувати домашній майонез за 30 секунд: в рази смачніший за магазинний, і склад корисний

Домашній майонез за цим рецептом виходить дуже смачний. До того ж усі інгредієнти завжди є під рукою. Можна не боятися магазинної хімії. Що покладете, те й матимете в підсумку.

Майонез на кухні використовують усі без виключення господині. Тільки коли ви берете упаковку в супермаркеті, не знаєте, скільки часу цей продукт перебував на поличці без холодильника й інших належних умов зберігання. А в домашніх умовах завжди можна зробити невелику свіжу порцію за необхідності.

Вам знадобиться:

  • 150 мл олії;
  • 0,5 ч.лож. гірчиці;
  • 1 яйце;
  • 0,25 ч.лож. солі;
  • 0,25 ч.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. лимонного соку.
Як приготувати майонез у домашніх умовах

Багато хто боїться готувати домашній майонез через використання сирих яєць. Та є одна хитрість, що дозволить усунути всі можливі ризики. Тож берімося до справи! Спочатку яйце ретельно вимийте з содою, щоб прибрати всіх можливих шкідників ззовні.

Як приготувати майонез у домашніх умовах

Далі налийте в мисочку крутий окріп й опустіть у нього яйце. Витримайте рівно 1 хвилину, після чого дістаньте яйце ложкою і перекладіть у холодну воду. За цей час білок не встигне згорнутися, а всі шкідливі речовини всередині зникнуть під дією кип’ятку.

Як приготувати майонез у домашніх умовах

Яйце розбийте в місткість, у якій збиватимете його. Додайте сіль, цукор, гірчицю. Увімкніть блендер і збивайте масу до побіління. Важливо, щоб голівка блендера покрила яйце повністю. Навіть якщо жовток змішався з білком, допоки ви його розбивали, це не страшно. Головне – максимально накрити збивалкою.

Потім починайте потроху вливати олію, продовжуючи процес збивання. В останню чергу додайте лимонний сік. Збивайте ще 5-10 секунд і можете вимикати блендер. Все, домашній майонез готовий. Можете намащувати його на хліб або додавати в салати чи інші страви.

Нові статті

Схожі статті

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?

“Зі смартфоном в руках і телефонною книжкою в зошиті”: 55-річна Інна Білоконь вперше показала маму

Інна Білоконь – українська акторка, яка стала відомою завдяки ролі мами Вєрки Сердючки. В самої Інни Вікторівни в реальному житті також є мама. Днями артистка показала, як виглядає ця жінка.