Тушкований короп із сезонними овочами – найкращий рецепт доступної та смачної пісної страви

Однією з переваг цього рецепту є те, що він підходить для приготування як у мультиварці, так і на плиті. Далі у статті ми розповімо вам про обидва.

Хто з нас не любить готувати смачні та доступні страви, які до всього ж можна вживати в піст? Короп із сезонними овочами – один із рецептів, що входять цієї категорії. Приготований із бюджетних інгредієнтів тушкований короп з овочами вразить і вас, і рідних. Спробуйте приготувати цю страву та переконайтесь самі в її смаку, можливо, вона стане однією з ваших улюблених.

Для приготування нам знадобиться:

  • Короп – 1-2 рибини;
  • 1-2 буряка;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 6-8 картоплин;
  • Приблизно пів літра води;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком;
  • Свіжа зелень для прикраси;
  • 50 мілілітрів соняшникової олії.
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт

Спосіб приготування такий:

Коропа ретельно чистимо від луски, промиваємо, за необхідності – потрошимо та очищаємо від кісток. Ріжемо на невеликі порційні шматочки, які вам найбільше подобаються. Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями, а буряк, моркву і картоплю – теж миємо, очищаємо та дрібно шаткуємо, або ж нарізаємо кільцями. Все складаємо рівномірними шарами у каструлю чи чашу мультиварки, солимо, приправляємо та заливаємо приблизно половиною літра води. Як визначити необхідну кількість: у каструлі вона має бути майже в рівень з викладеними продуктами, а в мультиварку можна додати трошки менше.

Додаємо олію до води, у мультиварці обираємо режим “тушкування” та виставляємо час у 3-4 години. Дивимося по готовності риби – за потреби, тушкуємо ще трохи довше. У каструлі ж ми готуємо коропа з овочами на дуже повільному вогні протягом 2-3 годин.

Після готовності можемо прикрасити страву гілочкою свіжої зелені, нашаткованим кропом чи цибулькою.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?