Тушкований короп із сезонними овочами – найкращий рецепт доступної та смачної пісної страви

Однією з переваг цього рецепту є те, що він підходить для приготування як у мультиварці, так і на плиті. Далі у статті ми розповімо вам про обидва.

Хто з нас не любить готувати смачні та доступні страви, які до всього ж можна вживати в піст? Короп із сезонними овочами – один із рецептів, що входять цієї категорії. Приготований із бюджетних інгредієнтів тушкований короп з овочами вразить і вас, і рідних. Спробуйте приготувати цю страву та переконайтесь самі в її смаку, можливо, вона стане однією з ваших улюблених.

Для приготування нам знадобиться:

  • Короп – 1-2 рибини;
  • 1-2 буряка;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 6-8 картоплин;
  • Приблизно пів літра води;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком;
  • Свіжа зелень для прикраси;
  • 50 мілілітрів соняшникової олії.
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт
Тушкований короп із сезонними овочами: покроковий рецепт

Спосіб приготування такий:

Коропа ретельно чистимо від луски, промиваємо, за необхідності – потрошимо та очищаємо від кісток. Ріжемо на невеликі порційні шматочки, які вам найбільше подобаються. Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями, а буряк, моркву і картоплю – теж миємо, очищаємо та дрібно шаткуємо, або ж нарізаємо кільцями. Все складаємо рівномірними шарами у каструлю чи чашу мультиварки, солимо, приправляємо та заливаємо приблизно половиною літра води. Як визначити необхідну кількість: у каструлі вона має бути майже в рівень з викладеними продуктами, а в мультиварку можна додати трошки менше.

Додаємо олію до води, у мультиварці обираємо режим “тушкування” та виставляємо час у 3-4 години. Дивимося по готовності риби – за потреби, тушкуємо ще трохи довше. У каструлі ж ми готуємо коропа з овочами на дуже повільному вогні протягом 2-3 годин.

Після готовності можемо прикрасити страву гілочкою свіжої зелені, нашаткованим кропом чи цибулькою.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?