Здивуйте рідних та приготуйте кольорові голубці з червоної капусти: цікава варіація класичного рецепту

Якщо ви любите експериментувати на кухні – спробуйте замість звичайної капусти використати червоноголову під час приготування голубців. А покроковий рецепт цієї смакоти читайте далі у статті.

Голубці – дуже смачна та ситна страва. Традиційно голубці готують з білокачанної капусти. Перед експериментом майте на увазі, що червонокачанна капуста трохи жорсткіша, ніж звичайна, тому листя потрібно довше готувати на пару і довше варити перед загортанням голубців. Крім того, бланшування червонокачанної капусти робить її дуже темно-фіолетовою, тому спочатку бланшуйте голубці у воді до готовності, відціджуйте, а потім тушкуйте їх у соусі протягом не дуже довгого часу, щоб вони не стали надто темними.

Інгредієнти:

  • 1 качан червоноголової капусти;
  • 400 грамів яловичини (з лопатки, ноги, вирізки і т.д.)
  • 1 цибулина (ріпчаста жовта);
  • 1 морквина;
  • Пів склянки рису;
  • 2 горошинки чорного перцю;
  • 1 лавровий листок;
  • Сіль, перець та інші спеції за смаком.
Покроковий рецепт голубців із червоноголовою капустою
Покроковий рецепт голубців із червоноголовою капустою

Спосіб приготування:

Зніміть з голівки капусти верхнє листя та видаліть качан. Тим часом наберіть води в каструлю, посоліть та опустіть туди капустину. Варіть від 5 до 7 хвилин, після чого викладіть капусту в друшляк та дайте стекти зайвій рідині.

Тим часом поставте варитися рис: промийте його кілька разів, потім залийте водою – на 0,5 склянки рису приблизно 1,5 склянки води. Варіть не до повної готовності.

Очистіть моркву з цибулею, наріжте м’ясо на зручні шматки та пропустіть все через м’ясорубку. Добре перемішайте, додайте спеції та знову ретельно перемішайте. Додайте рис та доведіть до однорідності.

Можна почати скручувати голубці: зніміть з капустяної голівки листя, викладайте на нього фарш із рисом та формуйте голубці – конвертиками, ролами або як ваша душа бажає.

Готові голубці викладайте шарами до каструлі. Залийте все окропом та готуйте приблизно 45-хвилин на середньому вогні, після чого додайте перець та лавровий лист.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.

Вся правда вийшла назовні: 41-річний Влад Яма розсекретив, чи дійсно крутив роман з Могилевською

Владу Ямі та Наталії Могилевській неодноразово приписували роман, особливо під час у часті в шоу "Танці з зірками" - чи підтвердились ці чутки та що насправді було між артистами?

Розлетяться одразу: як приготувати сирне тісто, щоб вийшли пишні та мʼякі вареники з вишнею – вийде вау

Всі, хто спробує, будуть питати у вас рецепт, адже це нереально смачно: як приготувати сирне тісто для вареників з вишнею - будуть танути в роті.

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: астрологи радять вийти зі своєї зони комфорту

Гороскоп на 5 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки прогнозують вам нові можливості, якщо ви спробуєте щось нове. Астрологічний прогноз.