Солодка та неймовірно ніжна маково-сирна запіканка: підійде як на сніданок, так і на десерт

Всі ми любимо поласувати десертом час від часу, і запіканка – ідеальний варіант. Вона корисна, в міру солодка, легка у приготуванні та смакує як до чаю, так і до ранкової кави. Деталі у статті.

Цей десерт ідеально підходить до родинного чаювання, або ж як смачний додаток до ранкової філіжанки кави. Варто лише відчути, як тане в роті ця ніжна і пухка запіканка – і ви будете готувати її собі та рідним хоча б раз на місяць.

Інгредієнти:

  • 800 грамів кисломолочного сиру;
  • 3 столові ложки манної крупи;
  • 4 курячих яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 10 грамів розпушувача;
  • 10 грамів ванільного цукру;
  • 100 грамів родзинок;
  • 100 грамів маку;
  • 50 грамів сметани (чим жирніша – тим краще);
  • 20 грамів вершкового масла;
  • 20 грамів цукрової пудри;
  • Какао для прикраси (за бажанням).
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок
Покроковий рецепт маково-сирної запіканки, що ідеально смакує на сніданок

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте родзинки та макову начинку. Для цього сухий виноград залийте теплою водою та дайте настоятися протягом 10 хвилин. Після цього промийте їх чистою водою та ретельно просушіть паперовим рушником. А мак достатньо промити кілька разів у теплій воді.

До окремої миски вибийте всі 4 яйця, всипте порціями цукор та розтирайте масу до однорідності. Постійно помішуючи, потроху додавайте сир, розпушувач, манну крупу та ванільний цукор. Коли маса стане однорідною, додайте родзинки та мак і знову перемішайте. Найзручніше все перебивати занурювальним блендером, але власноруч можна розім’яти все виделкою.

Форму для запікання (скляну або фарфорову) ретельно змастіть маслом (найкраще вершковим, але згодиться і рафінована рослинна олія). Влийте тісто до форми, обережно розрівняйте його зверху лопаткою та змастіть сметаною. У заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці випікайте маково-сирну запіканку протягом 45 хвилин.

Перед подачею посипте запіканку цукровою пудрою. Також можете додати варення, какао-порошок, нарізати запіканку на зручні квадратики та прикрасити кожну порцію листочком м’яти.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?

“Ти назавжди в моєму серці”: переможниця “Мастершеф 2” Ліза Глінська розповіла про втрату маленького сонечка

Переможниця і суддя "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла про сумну подію в родині. Що саме сталось у кулінарки і кого вона втратила? Читайте детальніше в матеріалі від "Одного Факту".