Один факт, як приготувати згущене молоко власноруч: рецепт, завдяки якому ви більше не купуватимете згущенку

Згущене молоко може виступати як і самобутнім десертом, так і бути одним із інгредієнтів для приготування різних смаколиків. Ми навчимо вас готувати його власноруч – деталі у статті.

Ми впевнені, що найдосвідченіші господині готують згущене молоко вдома самостійно – ми зібрали усі хитрості і покроковий рецепт, щоб полегшити цей процес для всіх. Так, згущенку простіше придбати в магазині, проте приготувати власне – набагато смачніше та корисніше. Спробуйте приготувати згущене молоко за цим рецептом і переконайтесь у його досконалості самі.

Для приготування нам знадобляться:

  • Молоко – 1 літр;
  • Цукор – 255 грамів;
  • Харчова сода – 1 чайна ложка;
  • Ванілін чи ванільний цукор – за смаком.

Так, усього з 3 інгредієнтів без усіляких загущувачів ви із легкістю приготуєте домашнє згущене молоко, яким ласуватиме та захоплюватиметься вся родина.

Як приготувати домашнє згущене молоко

Спосіб приготування покроково:

Для цього рецепту варто підготувати високу каструлю з товстим дном, щоб молоко не скипіло та не втекло. Також не забудьте виділити банки для зберігання готового згущеного молока.

Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо середній вогонь. Вливаємо до неї молоко, всипаємо цукор, соду та, за бажанням, ванілін або ванільний цукор. Ретельно перемішуємо все до розчинення та однорідності.

Під пильним наглядом дочекайтеся закипання молока, та періодично помішуйте – воно не має пригоріти до стінок і дна чи втекти. Не лякайтеся, якщо молоко стало пінитися – це нормально і відбувається тому, що ми додали соду. Просто регулярно помішуйте його.

Варіть суміш приблизно 20 хвилин і виключно на середньому вогні. З часом майбутнє згущене молоко трошки увариться та набуде привабливого кремового кольору. Коли це станеться – перемикайте вогонь на мінімальний та уварюйте молоко приблизно ще протягом години. Важливо не відходити від плити, адже молоко з цукром з легкістю пригорає до каструлі. Попередьте це, регулярно помішуючи його.

Молоко спочатку набуде карамельного кольору, і коли вже зовсім стане схожим на ірис – час знімати каструлю з плити. При цьому не переставайте помішувати згущене молоко ще протягом 5 хвилин. Коли воно охолоне до комфортної температури та стане рідкішим – час розливати його по чистим банкам та поставити у холодильник на зберігання. Ласувати домашнім згущеним молоком можна вже через 2-3 години.

Смачного!

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?