Не знаєте, як смачно приготувати хек? Запечіть його в духовці – ось рецепт + вершково-томатний соус

Часто буває таке, коли ви не знаєте, що приготувати – в морозилці завалявся хек, а смажити його зовсім не хочеться. Рекомендуємо вам запекти його в духовці, дотримуючись цього чудового рецепту.

Цей рецепт мерлузи в духовці настільки простий, що точно зацікавить щонайменше половину населення нашої країни. Спробуйте власноруч приготувати хека в духовці за цим рецептом та переконайтеся в усіх його перевагах самі.

Для приготування нам знадобляться:

  • 700 грамів філе риби хек;
  • 2 великі цибулини (білі ріпчасті);
  • 2 великі морквини;
  • 1 столова ложка борошна;
  • Пучок свіжого кропу;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком.
  • Для вершково томатного соусу беремо:
  • 200 мілілітрів томатного соку (можна замінити сумішшю томатної пасти та води в пропорції 1:1);
  • 200 мілілтрів жирних вершків;
  • 1 чайна ложка цукру;
  •  Сіль, перець за смаком.
Рецепт запеченого філе хека з вершково-томатним соусом
Рецепт запеченого філе хека з вершково-томатним соусом

Спосіб приготування:

Розморожуємо філе хека та ретельно промиваємо його водою з-під крану. Цибулю очищаємо від лушпиння та шаткуємо дрібним кубиком, моркву миємо, чистимо та натираємо на грубій тертці (замість цього можна нарізати соломкою). Рибу приправляємо, обвалюємо у борошні та підсмажуємо на змащеній олією сковороді, поки «панірування» не схопиться, після чого знімаємо та відкладаємо. На тій же сковорідці обсмажуємо цибулю та моркву.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рафінованою рослинною олією, викладаємо до неї хек та присипаємо нашаткованими та підсмаженими овочами. Лишилося лише приготувати соус. Для цього до глибокої миски вливаємо томатний сік, вершки та спеції, ретельно перемішуємо і заливаємо цим рибу з овочами в формі.

Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наш хек з овочами в соусі запікатися приблизно на годину. Після готовності ви отримаєте легку та дієтичну страву, якою так приємно вечеряти.

Нехай вам смакує!

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?