Вишукана і солоденька яблучна шарлотка для чаювання в родинному колі: список складових і покроковий рецепт

Процес приготування яблучної шарлотки з вишуканим смаком – це справжня магія, в якій важлива кожна деталь. Покроковий рецепт допоможе вам зробити найсмачніший десерт для частування дорогих гостей.

Шарлотка з яблуками, приготована за цим швидким рецептом — чудовий варіант запашної, смачної, а головне — низькокалорійної випічки до свята. Порція цього десерту містить в собі 550 ккал, а його основу складають наступні інгредієнти:

  •  1 склянка цукру;
  •  3 курячих яйця;
  •  1 склянка борошна;
  •  4 яблука середніх розмірів;
  •  1 столова ложка вершкового масла.

Покроковий рецепт приготування яблучної шарлотки

 

Шарлотка з яблуками, запечена в духовці
Шарлотка з яблуками, запечена в духовці

Крок № 1. Візьміть окрему миску. Вбийте в неї три курячих яйця, додайте цукор. Ретельно перетріть ці інгредієнти один з одним. Додайте борошно і добре перемішайте, формуючи тісто для яблучної шарлотки.

Крок № 2. Помийте яблука. Поріжте їх на невеличкі шматочки – щоб вони могли швиденько та добре пропектися.

Крок № 3. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом та викладіть на дно порізані яблучка. Щоб посилити смак випічки – розпорошіть зверху на яблука трошечки меленої кориці.

Крок № 4. Залийте яблука зверху приготованим заздалегідь тістом.

Крок № 5. Розігрійте електричну духовку до температури + 200ºC. Поставте туди майбутню шарлотку у формі і випікайте протягом 30 хвилин. Десерт вважається готовим, якщо на ньому з’явилась хрумка золотиста скоринка.

Достаньте готовий пиріг з духовки. Перед подачею на стіл розпорошіть на його поверхню тонкий шар цукрової пудри. Смачного!

Яблуко – головний інгредієнт майбутньої шарлотки
Яблуко – головний інгредієнт майбутньої шарлотки

До речі, ось на додачу до рецепту — корисна порада, як вибрати в крамниці самі солодкі яблука. При покупці в першу чергу звертайте увагу на зовнішній вигляд фрукту, а саме — шкірку. Пам’ятайте, що гладеньке зовні яблуко – не завжди солодке та смачне. А ось найсолодшим яблуком вважається те, в якого шкірка — трохи шерстиста. Саме в ньому цукру міститься більше, аніж у воскових яблуках.

Ще один критерій — колір. Найсмачніші яблучка – це ті, я яких помітні рисочки на поверхні. Чим їх більше – тим більше містить фрукт в собі природного цукру.

Нові статті

Схожі статті

Він був з двійнят у “Сватах”, а зараз не в акторській професії: як змінився 21-річний актор Костя Чернокрилюк

Костянтин Чернокрилюк запамʼятався багатьом українським глядачам роллю одного з двійнят Ковальових в комедійному серіалі "Свати". Читайте, де актор знаходиться зараз та чи продовжує зніматись в кіно?

Забудь про шарлотку назавжди! Приготуй на десерт пиріг “Бабусина радість”. Смачно та без клопотів!

Не знаєте, що приготувати на десерт, тоді ловіть рецепт торта "Бабусина радість" зі сметанного крему - будете їсти шматок за шматком, і не тільки ви.

Так малосольні огірки завжди готували тільки в Україні! Секретний рецепт бабусі Олени: від серця відриваю

Смачна закуска буде у вас у випадку неочікуваних гостей: як приготувати малосольні хрусткі огріки - всі будуть питати рецепт саме у вас. Справжня насолода.

“Чекали”: Тімур Мірошніченко розповів, як троє його дітей прийняли прийомну сестричку Ангеліну, якій 8 років

Багатодітний батько Тімур Мірошніченко поділився емоціями щодо спілкування із названою донькою Ангеліною. Разом із дружиною Інною ведучий вдочерив дівчинку і познайомив її з іншими дітьми.