За 3 дні до зарплати переходжу з м’ясних котлет на гречані: виглядають апетитно, а коштують в рази дешевше

Пісні гречані котлети можна готувати не лише в піст, але й тоді, коли сутужно з фінансами. Вони на вигляд нічим не відрізняються від м'ясних – такі ж рум'яні. Готуються просто.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. гречки;
  • 2 скл. води;
  • 450 г картоплі;
  • сіль;
  • перець чорний мелений, кінза, коріандр;
  • панірувальні сухарі;
  • 150 мл олії.
Пісні котлети з гречки та картоплі

Гречану крупу перед приготуванням промийте. Пересипте в каструлю і залийте чистою холодною водою. Присоліть. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння на сильному вогні. Далі прикрутіть горілку до мінімуму й варіть гречку 20 хвилин. Дайте каші прохолонути. Після цього перекладіть у велику миску.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Картоплю помийте під проточною водою, обчистьте шкуринку. Натріть бульби на дрібній тертушці. Злегка відтисніть картопляний сік. Перекладіть суху картоплю до миски з гречкою.

Посоліть, всипте чорний мелений перець, коріандр, подрібнену кінзу. Руками перемішайте фарш. Можете додати ще якісь улюблені прянощі. Змочіть руки у воді, беріть порцію маси, формуйте котлету і паніруйте її в сухарях.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Викладайте напівфабрикати на розігріту пательню з олією. Смажте з обох боків, щоб зарум’янилися. Подавайте до столу в гарячому вигляді – так набагато смачніше. На тарілку додайте свіжі чи солоні овочі.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Якщо потрібне дієтичне меню, складіть готові гречаники у сковорідку, додайте трішки кип’яченої води, накрийте кришкою і витримайте так, вимкнувши плиту, щоб трішки розпарилися.

Недоїдену після вечері гречану кашу наступного дня можна використати для приготування гречаних котлет на сніданок чи на обід. Тоді варити її спеціально не доведеться.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.