За 3 дні до зарплати переходжу з м’ясних котлет на гречані: виглядають апетитно, а коштують в рази дешевше

Пісні гречані котлети можна готувати не лише в піст, але й тоді, коли сутужно з фінансами. Вони на вигляд нічим не відрізняються від м'ясних – такі ж рум'яні. Готуються просто.

Вам знадобиться:

  • 1 скл. гречки;
  • 2 скл. води;
  • 450 г картоплі;
  • сіль;
  • перець чорний мелений, кінза, коріандр;
  • панірувальні сухарі;
  • 150 мл олії.
Пісні котлети з гречки та картоплі

Гречану крупу перед приготуванням промийте. Пересипте в каструлю і залийте чистою холодною водою. Присоліть. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння на сильному вогні. Далі прикрутіть горілку до мінімуму й варіть гречку 20 хвилин. Дайте каші прохолонути. Після цього перекладіть у велику миску.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Картоплю помийте під проточною водою, обчистьте шкуринку. Натріть бульби на дрібній тертушці. Злегка відтисніть картопляний сік. Перекладіть суху картоплю до миски з гречкою.

Посоліть, всипте чорний мелений перець, коріандр, подрібнену кінзу. Руками перемішайте фарш. Можете додати ще якісь улюблені прянощі. Змочіть руки у воді, беріть порцію маси, формуйте котлету і паніруйте її в сухарях.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Викладайте напівфабрикати на розігріту пательню з олією. Смажте з обох боків, щоб зарум’янилися. Подавайте до столу в гарячому вигляді – так набагато смачніше. На тарілку додайте свіжі чи солоні овочі.

Пісні котлети з гречки та картоплі

Якщо потрібне дієтичне меню, складіть готові гречаники у сковорідку, додайте трішки кип’яченої води, накрийте кришкою і витримайте так, вимкнувши плиту, щоб трішки розпарилися.

Недоїдену після вечері гречану кашу наступного дня можна використати для приготування гречаних котлет на сніданок чи на обід. Тоді варити її спеціально не доведеться.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?