Святкове меню на Миколая: покроковий рецепт приготування курячого філе з яблуками, запеченого в духовці

Запечене куряче філе з додаванням яблук – смачна, поживна і корисна їжа до вашого святкового столу. Обов'язково приготуйте його до святкової вечері, щоб пригостити рідних і гостей. Рецепт - далі.

Святковий стіл завжди вражає уяву своїм різноманіттям і смачними стравами. Ось, наприклад, куряче філе з яблуками — проста в приготуванні страва, яка ідеально підходить і до свята Миколая, і до Різдва, і до Нового року. Її приготування не займає багато часу, а тандем з ніжного курячого м’яса і солодких яблук дозволяє створити справжній кулінарний шедевр.

Рецепт курячого філе з яблуками
Рецепт курячого філе з яблуками

Щоб приготувати запечене куряче філе з яблуками — підготуйте наступні інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 2 курячих філе;
  • 100 г сиру;
  • перець чорний і сіль — за смаком;
  • 3 столових ложки майонезу;
  • соняшникова олія.

Покроковий рецепт приготування курячого філе з яблуками в духовці

Запіканка зі свіжого курячого філе буде соковитою
Запіканка зі свіжого курячого філе буде соковитою

Крок № 1. Ціле куряче філе розділіть на шматки невеличкого розміру. Вкрийте кожен шматочок харчовою плівкою та ретельно відбийте за допомогою кухонного молотку.

Крок № 2. Підготуйте яблука. Натріть їх на дрібній тертці. Також натріть твердий сир.

Крок № 3. На дно форми для запікання покладіть фольгу. Зверху — змастіть її рослинною олією. Покладіть у форму відбиту курятину. Поперчіть і посоліть за смаком.

Крок № 4. Викладіть на курку зверху шар натертих яблук. Далі — покрийте зверху майонезом і посипте подрібненим на тертці твердим сиром.

Крок № 5. Відправте майбутню запіканку до електричної духовки, заздалегідь розігрітої до температури 180 ºC.

Крок № 6. Випікайте куряче філе протягом 30 хвилин. Далі — дістаньте з духовки, дайте трошечки охолонути і подавайте до столу. Смачного!

Готова запіканка з курячого філе, яблук та сиру
Готова запіканка з курячого філе, яблук та сиру

До речі, що страва вийшла соковитою — треба обирати в крамниці тільки свіже філе курки. Визначити свіжість курячого м’яса — дуже просто! Для цього спробуйте натиснути на тушку пальцем. Якщо об’єм продукту відразу відновлюється — це свідчить про свіжість м’яса. Якщо ж вм’ятина залишається надовго — такий продукт краще не обирати для запіканки з сиром і яблуками. Страва вийде не соковитою.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?