Поживні гречані оладки з твердим сиром і цибулею: смачні і для дорослих, і для малюків. Покроковий рецепт

Рецепт гречаних оладок із сиром та зеленою цибулею — поживна і ситна страва, яку із задоволенням скуштують навіть самі маленькі гурмани. Розповідаємо, які інгредієнти потрібні і як приготувати страву

Гречана каша – цінний продукт, який містить в собі багато білку та вуглеводів. А ось жиру в ній практично немає і тому гречка ідеально підходить для дієтичного харчування. До того ж, ця каша є джерелом цінних харчових волокон.

Гречана каша для оладків
Гречана каша для оладок

Гречана каша в своєму складі не містить глютен. Під час її споживання поживні речовини засвоюються набагато краще. Саме тому цю кашу треба використовувати для приготування різноманітних страв.

Зелена цибуля для гречаників: омжна виростити її навіть на підвіконні
Зелена цибуля для гречаників: можна виростити її навіть на підвіконні

Наступний рецепт гречаних оладків із сиром та зеленою цибулею сподобається навіть малюкам. Для приготування цих оладків знадобляться наступні інгредієнти:

  • обсмажена гречка: 1 склянка;
  • вода: 2 склянки;
  • жирний сир: 100 г;
  • зелена цибуля: 5 стебел;
  • курячі яйця: 2 штуки;
  • пшеничне борошно: 2 ложки;
  • перець: щіпка;
  • сіль: щіпка;
  • олія для обсмажування.

Покроковий рецепт приготування смачних оладок з гречаної каші, сиру і зеленої цибулі

Гречані оладки з сиром і цибулею
Гречані оладки з сиром і цибулею

Крок № 1. Підготуйте ємності для приготування оладків. Вам знадобиться велика пательня, миска та каструля. Закип’ятіть в каструлі воду, далі – додайте туди гречану крупу. Доведіть її до кипіння, зменшите вогонь під каструлею до мінімуму і щільно закрийте кришкою. Варіть гречану кашку на оладки протягом 10-15 хвилин.

Крок № 2. Вимкніть конфорку під каструлею. Готову кашу залиште під кришкою ще на 5 хвилин — щоб вона добре розпарилася. Потім — добре її охолодіть.

Крок № 3. Поки гречана каша охолоджується — поріжте зелену цибулю.

Крок № 4. В окремій мисці розімніть виделкою сир, додайте до нього яйця і ретельно перемішайте. В цю суміш всипте охолоджену варену гречку, борошно, приправу і зелену цибулю. Ретельно перемішайте всі складові одне з одним.

Крок № 5. На пательню вилийте олію і добре розігрійте. Набирайте гречано-сирну масу столовою ложкою і викладайте на пательню у формі оладок. Обсмажуйте оладки з обох сторін до появи золотавої скоринки.

Крок № 6. Готові оладки з гречаної каші із сиром та зеленою цибулею подавайте до столу зі сметаною або майонезним соусом. Смачного!

Нові статті

Схожі статті

Олена Кравець порівняла себе із мегазіркою світового масштабу Роббі Вільямсом: “Зібрались у повному складі”

Екс-учасниця гумористичного шоу "Квартал 95" Олена Кравець порівняла себе з 50-річним британським співаком Роббі Вільямсом. Читайте, що спільного у Кравець із зіркою світового масштабу.

Царське варення з порічок на радість онучатам: готую найсмачніший десерт щороку і до весни його вже нема

Літній сезон — це ідеальний час для приготування різноманітних десертів на зиму. Особливо смачненьким виходить варення із порічки. Знайомтесь із рецептом його приготування.

“Зʼявилася дитина не від Мірзояна”: відомий український співак розкрив секрет стосунків із Тонею Матвієнко

Останні декілька тижнів фанати співака Романа Скорпіона тільки те і роблять, що обговорюють його імовірний роман із дружиною Арсена Мірзояна, Тонею Матвієнко. Артист прокоментував ці чутки особисто.

“Налагодити не вдалося” Вʼячеслав Хостікоєв відверто розповів про непрості стосунки з тіткою Ольгою Сумською

Рідний племінник Ольги Сумської — Вʼячеслав Хостікоєв, розповів про непрості стосунки із родичкою. Відносини між ними погіршились на початку року, а до примирення діло не дійшло.