Порційне заливне з курячого філе: одна таємниця приготування, завдяки якій добре тримається гарна форма

Оскільки придбати домашню курку далеко не у всіх є можливість, робитимемо на новорічний стіл заливне з магазинного філе. Страва стане справжньою прикрасою столу.

Вам знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 морквина;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 1 ст.лож. желатину;
  • 0,7 л води;
  • морська сіль.
Куряче заливне з желатином

Куряче філе ретельно вимийте під краном, просушіть м’ясо чи промокніть паперовим рушником. Моркву промийте, обчистьте і ще раз помийте. Грудки покладіть у невеличку каструльку, залийте водою. Додайте цілу моркву, перець горошком та сіль.

Куряче заливне з желатином

Коли почне закипати, буде утворюватися пінка. Її потрібно знімати шумівкою. Вогонь прикрутіть до мінімуму, щоб заливне не було каламутним. Варіть пів години. Якщо знадобиться, потримайте на плиті ще зо 10 хвилин.

Дістаньте курятину й моркву з бульйону. Філе порвіть на шматочки руками або поріжте ножем. Моркву наріжте кружальцями, з яких виріжте квіточки чи будь-які інші фігурки.

Куряче заливне з желатином

Бульйон процідіть крізь кілька шарів марлі. Можете скористатися чистим шматочком бавовняної тканини. Дайте йому трішки прохолонути приблизно до 70 градусів. Додайте желатин і перемішуйте, допоки він не розчиниться повністю. Можливо, доведеться задля цього трішки підігріти рідину. Не можна допускати до кипіння, бо желатин втратить свої властивості.

Куряче заливне з желатином

Викладіть на дно глибокого посуду шматочки м’яса. Тепер обережно заливайте бульйон. Зверху прикрасьте морквою. Коли страва прохолоне, відправте її до холодильника, щоб завершився процес застигання.

Можете до прикрас заливного з філе додати шматочки варених яєць чи зелень. Необов’язково брати грудинку. Можна придбати інші шматочки курки. У такому разі варити бульйон доведеться 1,5-2 години, а моркву додавати за 30 хвилин до закінчення варки. Кісточки й шкуринку з курячого м’яса доведеться обібрати. Класти їх у тарілки не треба.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.