Простіше не буває: смачні та легкі пиріжки з лаваша, з приготуванням яких впорається навіть дитина

Це ідеальна страва для сніданку чи перекусу – готується просто, швидко, а з'їдається за секунди – і всім подобається. Покроковий рецепт "лінивих" пиріжків з лаваша читайте далі у статті.

Найбільшою перевагою цього рецепта є те, що не треба возитися з тістом – ніяких більше опар, вимішувань, викочувань та довгого очікування, поки тісто підніметься. Ви просто берете тонкий лаваш, готуєте улюблену начинку та відправляєте це ненадовго у розігріту духовку. За смаком така швидка страва виходить точно не гіршою за звичайні пиріжки. Ми рекомендуємо вам ознайомитись з рецептом “лінивих” пиріжків з лаваша, в яких начинкою виступатимуть два види сиру – твердий та кисломолочний, а також зелень.

Для приготування нам знадобляться:

  • 200 грамів тонкого лаваша;
  • 120 грамів твердого сиру;
  • 200 грамів кисломолочного сиру (5% жиру);
  • 2 столові ложки подрібненої зелені;
  • Сіль, перець та інші приправи за смаком;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 столові ложки сметани;
  • Кунжут для прикраси – за бажанням.
"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Спосіб приготування:

Викладаємо натертий на грубій тертушці сир у глибоку миску, додаємо до нього кисломолочний, і ретельно їх перемішуємо. Додаємо зелень – петрушку, кріп, зелена цибулька тощо. Перемішуємо начинку до однорідності. Можна також посолити та додати інших приправ за смаком.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Одне яйце вибиваємо до начинки та ретельно перемішуємо все ще раз. В інші два додаємо сметану та збиваємо, готовою масою змащуємо лаваш та викладаємо на нього начинку тонким рівномірним шаром.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Скручуємо лаваш у трубочку та нарізаємо на порційні шматочки. Викладаємо їх на застелене пергаментом деко. Залишками яєчно-сметанної маси змащуємо наші “пиріжки”. За бажанням можна присипати їх кунжутом.

"Ліниві" пиріжки з лаваша: покроковий рецепт
“Ліниві” пиріжки з лаваша: покроковий рецепт

Відправляємо їх випікати на 200 градусах протягом 15-20 хвилин – як тільки лаваш зарум’яниться, пиріжки готові. Нехай вам смакує

Нові статті

Схожі статті

Пішли від других половинок заради одне одного: Марічка Падалко розповіла, як закохалася в Єгора Соболєва

Марічка Падалко була вірною своєму чоловіку протягом 15 років, доки не зустріла Єгора Соболєва, якому народила трьох дітей: як познайомилось подружжя?

Найтонші та еластичні млинці виходять на воді: а ви думали – на молоці. Бюджетний рецепт “Сніданок на ранок”

Млинці - це ідеальний сніданок, який зможе приготувати будь-хто та не обов'язково готувати їх на молоці, адже на воді вони виходять ще в 100 разів смачнішими - рецепт.

4-лапий доктор наук: у США кіт здобув докторський ступінь в одному з престижних університетів країни

В США зʼявився вчений кіт. Йому присвоїли науковий ступінь в одному з престижних університетів Вермонту. За що пухнастик отримав винагороду і як звуть цього доктора наук? "Один Факт" дізнався деталі.

Суп з плавленим сирком: 24-річна третя дружина Остапчука дала рецепт, після якого Вова вирішив одружитися

Катерина Остапчук є справжньою господинею та завжди радує свого чоловіка Володимира смачною їжею, на цей раз вона вирішила приготувати суп, який підкорив серце чоловіка - рецепт.